"VOŠA IGRA POD ŽELJOM, NE POD MORANJEM": Batak optimističan pred duel Vojvodina - Partizan

Novosti online

04. 08. 2023. u 14:09

FUDBALERI Vojvodine evropske rane nakon eliminacije od Apoela lečiće protiv Partizana. Meč se igra na stadionu "Karađorđe" u nedelju od 19 časova.

ВОША ИГРА ПОД ЖЕЉОМ, НЕ ПОД МОРАЊЕМ: Батак оптимистичан пред дуел Војводина - Партизан

FOTO: M. Vukadinović

Trener crveno-belih Radoslav Batak optimistično je najavio naredni susret.

- Utakmica sa Partizanom došla je u delikatnom trenutku, međutim, od prve utakmice od kako smo stigli u februaru, imali smo i težak raspored i teške utakmice i plej-of. Ali, nakon ovog meča, još više sam ubeđen da ako ponovimo igre iz prvog poluvremena sa APOEL-om, imamo razloga za optimizam. Partizan je jači u odnosu na prošlu godinu, došli su Mateua, Severina, uz igrače koji su tu od prošle sezone, sigurno da su sada kvalitetniji tim. Ali ako budemo ušli kao juče u prvom poluvremenu, energetski, verujem da imamo razloga za optimizam. Malbašić se vratio posle povrede i dobro je odigrao protiv APOEL-a. U klubu vlada odlična atmosfera, jutros nas je na treningu posetio predsednik Dragoljub Zbiljić sa nekoliko članova uprave što je jako bitno. Oni su prepoznali da smo kao ekipa dali maksimum, da smo igrali protiv ozbiljne ekipe, koja je ne tako davno izbacila i Partizan i Crvenu zvezdu iz Evrope. Pokazali smo se u dobrom svetlu, što je i trener Sa Pinto priznao nakon utakmice. Namučili smo APOEL, da smo dobijali duele i da smo bili bolji u prvom delu meča. Nakon prespavane noći, sa još većom energijom i motivacijom, u teškom rasporedu, rasporedićemo energetski igrače. Imamo 24 podjednako kvalitetna igrača koji mogu da u svakom trenutku odrade svoj deo zadatka, imamo i mlade igrače koji su protiv Crvene zvezde pokazali da su budućnost Vojvodine. Ako ponovimo pristup, imamo mnogo razloga da verujemo u pobedu, rekao je Batak.

On smatra da je važno da pristup ostane isti, kao i posle APOEL-a, tako i nakon derbija sa Partizanom.

- Imali smo pehove, primali smo golove iz nespretnih okolnosti. Protiv Crvene zvezde smo sami sebi dali gol, juče je sudija svirao penal, a prethodno je njihov igrač igrao rukom, ali da ne ispadne da tražimo alibi. Pritisak je veliki, ali takmičarski. Ja sam i igračima na sastanku pre APOEL-a rekao da pristup bude pravi, da igramo ofanzivno, dinamično i kvalitetno i podvukao sam da će se posle APOEL-a opet igrati fudbal. Tema sastanka je bila da će Vojvodina biti željna dobre igre šta god da se desi i da će Voša igrati pod željom, a ne pod moranjem i sa istim pristupom ulazimo u derbi sa Partizanom, naglasio je Batak.

Iako je raspored težak na startu sezone, Batak veruje da će njegov tim prebroditi ovaj period.

- Da li je bolje ili nije, videćemo. APOEL, Crvena zvezda, APOEL, pa Partizan, na nama je da to prebrodimo. Mi posle toga treba da uđemo u seriju, ali to su samo na papiru lake utakmice, na terenu se dobijaju utakmice. Mi posle toga imamo Kruševac, pa Radnički u Novom Sadu, ali da ne gledamo mnogo u budućnost, predstojeći derbi nam je mnogo bitan, istakao je Batak.

On je najavio da će morati da promeni nekoliko igrača u startnoj postavi.

- Zukić i Milosavljević su pretrčali mnogo i pokazali da mogu mnogo da nam pruže. Zukić nam je zaista motor ekipe i pokazao je opet koliko nam znači. Ipak, iako neki igrači misle da mogu, moramo da mislimo da energetski budemo potpuno spremni i videćemo na kojim pozicijama će nam biti potrebno osveženje, zaključio je Radoslav Batak.

BONUS VIDEO:  BOGINjA STIGLA U ARGENTINU: Mesija i ekipu dočekalo na desetine hiljada oduševljenih sunarodnika

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!