MBAPEU U PONOĆ ISTIČE ROK: Svet prati dramu oko ugovora najboljeg francuskog fudbalera

Kilijan Mbape dobija prvu finansijsku bitku u natezanju ruku koje traje već više meseci. Večeras ističe rok posle koga su, po slovu ugovora, Parižani obavezni da momku iz Bondija uplate astronomskih 40 miliona evra kao ekstra bonus na – vernost. Imajući u vidu da najbolji francuski fudbaler do sada nije bio prodat, i da je do isteka roka ostalo svega još nekoliko sati, izvesno je da je uvećanje njegovog bankovnog računa za pomenutu sumu već faktički gotova stvar, osim ako ne dođe do nekog spektakularnog obrta do ponedeljka u ponoć.

МБАПЕУ У ПОНОЋ ИСТИЧЕ РОК: Свет прати драму око уговора најбољег француског фудбалера

FOTO: Tanjug/AP

Mbape ima pravo na još 40 miliona, koji bi trebalo da mu budu isplaćeni na leto sledeće godine, ukoliko dočeka kraj aktuelnog ugovora, što je malo verovatno.

Rukovodstvo "svetaca" pokušalo je da izbegne isplatu i prvih 40 miliona, stavom da kapiten "trikolora" nije veran Parižanima, jer nije hteo da aktivira klauzulu produžetka ugovora do 2025, zbog čega ga nisu poveli ni na turneju po Japanu i Južnoj Koreji, ali je francuski sindikat profesnionalnih fudbalera stao na Mbapeovu stranu.

Sam igrač je više puta izjavio da želi da odradi trenutni ugovor do kraja, makar sedeo i na klupi, a njegova lična stvar je da li želi da ga produži ili ne.

Izostanak produžetka ugovora PSŽ bi sledeće godine ostavilo bez obeštećenja za igrača koji ih je koštao 180 miliona evra, pa sada pokušavaju da izdejstvuju što više mogu, bar da pokriju štetu. Žele da ga prodaju godinu dana ranije, a traže od 150 do 250 miliona. Jedino su Saudijci spremni da plate, ali Mbape ne želi tamo da igra.

Rok za odluku da li će produžiti ugovor na godinu dana, do 2025, koji mu je postavio predsednik kluba Naser El Helaifi, ističe u ponoć, posle čega se očekuje da i zvanično bude stavljen na transfer listu.

ISPOD CENE

Real, gde bi Mbape trebalo da pređe, za sada, mudro ćuti. Obavešteni izvori su istakli da se u Parizu do ponoći očekuje njihova ponuda "ispod svake cene", samo da bi pokazali kako se interesuju za ovog igrača, a da će, zapravo, strpljivo čekati još godinu dana da ga dobiju gratis. Za kraj ove sage, ipak, treba sačekati završetak prelaznog roka.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!