LIGA EVROPE U SRPSKOM STILU: Matić srećan, Kostić i Vlahović se u finišu spasili poraza (VIDEO)

Novosti online

11. 05. 2023. u 23:00

FUDBALERI Rome pobedili su u prvoj utakmici polufinala Lige Evrope Bajer Leverkuzen na "Olimpiku" sa 1:0 i tako načinili važan korak ka finalu.

ЛИГА ЕВРОПЕ У СРПСКОМ СТИЛУ: Матић срећан, Костић и Влаховић се у финишу спасили пораза (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Odlučujući trenutak utakmice desio se u 63. minutu kada je Edoardo Bove natrčao na loptu nakon udarca Tamija Ejbrahama i zatresao mrežu gola koji je čuvao Lukaš Hradecki.

Srpski fudbaler Nemanja Matić odigrao je ceo meč za "vučicu" i još jednom pokazao koliko je bitna karika u timu Žozea Morinja.

Revanš je na programu za sedam dana, kada će "farmaceuti" biti domaćini i pokušaće da nadoknade zaostatak iz Italije.

Nije ovo veče bilo dobro za srpski dvojac Filip Kostić - Dušan Vlahović kada su njihove individualne partije u pitanju. Juventus je na svom terenu remizirao sa Seviljom 1:1.

Filip Kostić/FOTO: Tanjug/AP

Prvi gol na utakmici postigao je Jusuf En Nesiri u 26. minutu posle asistencije Lukasa Okamposa, ali pre svega nakon kontre iz udžbenika.

"Stara dama" je bila na konopcima, gotovo nokautirana, a onda je u sedmom minutu nadoknade Federiko Gati doneo izjednačenje timu iz Torina i povećao šanse za plasman u finale.

Ipak, treba imati na umu i to da je ekipa iz Andaluzije kralj ovog takmičenja. Kada god stigne do završnice trofej završi u njenim rukama.

Dušan Vlahović/FOTO: Tanjug/AP

Kostić je odigrao samo prvo poluvreme. Masimilijano Alegri je u drugih 45 minuta šansu dao Samjuelu Ilingu Žunioru, dok je Vlahović teren napustio u 62. minutu kada ga je zamenio Arkadijuš Milik.

Na drugoj strani Nemanja Gudelj odigrao je svih 90 minuta za Sevilju i to na poziciji štopera.

BONUS VIDEO: Večeras prvi put upaljeni reflektori na novom stadionu u Loznici

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili