DEBITANTSKA SEZONA ZA NEZABORAV: Siniša Tanjga (19) u dresu FSV Majnc 05, osvojio titulu omladinskog šampiona Nemačke

Novosti online

04. 05. 2023. u 16:51

PRVA sezona u profesionalnom fudbalu i trofej za pamćenje. Siniša Tanjga (19), nekadašnji biser Omladinske škole Vojvodine, koji je prošlog leta kao profesionalac pristupio bundesligašu FSV Majnc 05, u dresu Omladinske ekipe tog kluba, osvojio je Bundes ligu U-19.

ДЕБИТАНТСКА СЕЗОНА ЗА НЕЗАБОРАВ: Синиша Тањга (19) у дресу ФСВ Мајнц 05, освојио титулу омладинског шампиона Немачке

Privatna arhiva

Stameni štoper, visok 189 centimatara, sin Miroslava Tanjge, nekadašnjeg centarhalfa vinkovačkog Dinama, Vojvodine, Crvene zvezde, Fenerbahčea, Herte i Majnca, prethodno takođe ima upisane nastupe za mlađe kategorije reprezentacije Srbije.

- Zadovoljan je i srećan što je njegov klub osvojio šampionski pehar- kaže otac Miroslav.- U utakmici koja je odlučivala o prvaku Nemačke u omladinskoj konkurenciji U-19, FSV Majnc je pobedio Dortmund 4:2, na svom stadionu pred 17.500 gledalaca. To govori i koliko je omladinski fudbal popularan i razvijen u Nemačkoj.

Miroslav Tanjga ne krije da mu je drago što je njegov naslednik imao uspešnu seznou u klubu čiji je dres i on nosio.

- Naravno, srećan sam što me je nasledio na istoj poziciji u ekipi i što trenira, igra i razvija se u jednoj od najjačih liga. FSV Majnc 05 je poznat po tome što ulaže u mlade igrače i što ima sjajnu školu. Lično sam prezadovoljan činjenicom da je tim za koji nastupa dogurao do titule prvaka, ali o Sinišinim kvalitetima i igri, kao otac, ne bih govorio. On je mlad igrač i meni je bitno da se bavi poslom koji voli. Smatram da je to najvažnije kao i da igra i da napreduje a ako mu je potreban savet, normalno je da sam uvek tu, uz njega- kaže Miroslav.

Siniša Tanjga bi automatski, s obzirom na to da je prerastao kategoriju U-19, trebalo da pređe u U- 23 ekipu Majnca, odnosno, drugi tim tog kluba. S druge strane, nije isključena mogućnost ni da promeni sredinu.

- Da li će se odlučiti da ostane u Bundes ligi ili možda da se vrati u srpski fudbal, sve je na njemu. Najbolje je da ide tamo gde će redovno da igra- zaključio je Miroslav Tanjga.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)