"RADUJE ME USPEH KOŠARKAŠA!" Duljaj pred TSC: Svaka utakmica je pritisak, ali nema predaje

Novosti online

30. 04. 2023. u 16:04

PARTIZAN će u Bačkoj Topoli pokušati da uhvati možda i poslednji voz za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. O čekivanja od meča protiv TSC-a izneo je trener crno-belih Igor Duljaj.

РАДУЈЕ МЕ УСПЕХ КОШАРКАША! Дуљај пред ТСЦ: Свака утакмица је притисак, али нема предаје

FOTO: M. Vukadinović

Imao je strateg "parnog valjka" samo reči hvale za naredog protivnika, ali je istakao da je najvažnije kako će njegovi igrači izgledati na terenu.

- Nama je svaka utakmica prtisak. Ostalo je još pet kola, tako da posle ovih pet kola možemo da podvučemo crtu. Igramo protiv ekipe koja igra odličan fudbal, imaju odličnog trenera koji je uspeo da sprovede svoje ideje. Igraju napadački fudbal, dosta kvalitetnih igrača imaju u ekipi, ako već moram da nabrajam, Đakovac, Jovanović, Ratkov, Ilić... Odličan tim, koji se odlično uklopio, tako da zasluženo su na toj poziciji, na tom drugom mestu. Verovatno će i oni imati pritisak, da ostanu na tom mestu, međutim, najvažnije je ono kako ćemo mi izgledati - rekao je Duljaj, a prenosi "Telegraf".

Partizan je protiv Crvene zvezde izgledao bolje nego u nekih prethodnim mečevima koje je igrao u prvenstvu.

- Raduje me odnos igrača i to što su želeli da dobiju tu utakmicu. Igrali smo, koliko smo mogli, visok presing i ono što je najvažnije, stvarali smo šanse. Doduše, nismo uspeli da postignemo gol, ali ono što je važno, imali su ogromnu želju i jedan pošten odnos na toj utakmici.

Sigurno da motivacije ne manjka ni igračima TSC-a koji su u odličnoj poziciji kada je borba za drugom mesto u pitanju.

- Naravno da su motivisani. Imaju dosta motiva za to, ulog je ogroman. Igraju na svom terenu i imaju odlične rezultate. Mnoge stvari su na njihovoj strani.

Crno-beli su trentno peti na tabeli, nakon što je Vojvodina pobedila Voždovac.

- Jeste pritisak, ali mi svejedno znamo šta je potrebno da bi se podigli gore, a to su samo pobede. Nije ih bilo dosta u poslednje vreme, čak nismo ni postizali golove, ali, rekao sam mnogo puta, borimo se i nema predaje. Idemo do kraja.

Duljaj je pohvalno govorio o kolegi Žarku Lazetiću koji radi odličan posao na klupi kluba iz Bačke Topole.

- Mlad, ambiciozan trener. Dosta je rano počeo da se bavi trenerskim poslom. Uvek je imao svoj stil igre. Trebalo mu je dosta vremena da dođe do onoga što želi i sada to sprovodi na jedan sjajan način.

TSC i Partizan često su znali da odigraju veoma kvalitetne mečeve.

- Voleo bih da bude jedna dobra utakmica, naravno da bih želeo da dobijemo, jer bi nam to mnogo značilo. Međutim, videćemo kako će to da izgleda na sutrašnjoj utakmici. Ponavljam, odličan tim, igraju napadački, tako da pretpostavljam da će biti dobar fudbal sutra.

Naglasio je i da se posle svakog meča radi analiza.

- Uvek ima neka analiza, posle svake utakmice. Posebno razgovaram sa sportskim direktorom. Naravno da ostaje što nismo uspeli da osvojimo tri boda, međutim, ta epizoda je završena. Imamo sledeću utakmicu, a to je u ovom trenutku TSC. Ima pomaka u igri, ono što još jednom ponavljam, raduje me ta energija. Oni treniraju onako kako ja želim i kada bih samo nekih 80 posto uspeli da sprovedu na terenu mislim da bi tabela izgledala sasvim drugačije.

Disciplinska komisija kaznila je Partizan koji ni na meču protiv Novog Pazara neće imati podršku navijača, kao što je bio slučaj i na derbiju.

- Komplikovano je. Čuli ste izjave dosta igrača Crvene zvezde, koji su rekli da je to sablasna atmosfera, da je sve izgledalo nekako, ako mogu da upotrebim taj termin, mrtvo. Utakmice se igraju zbog navijača. Nama je izuzetno teško što nemamo podršku. Ja još jednom ponavljam, voleo bih da ih bude što više kada uslovi to budu omogućili, neka peva ko šta hoće, ali bez njih ne možemo nikako.

Za kraj se osvrnuo na košarkaše koje jedna pobeda deli od plasmana na Fajnal for Evrolige.

- Sa velikim zadovoljstvom pratim. Moja deca, Stefan i Aleksa, oni ne propuštaju ni jednu utakmicu, što se tiče košarke. Na ovaj, ili na onaj način uspeju da nađu karte, tako da mi je izuzetno drago, jer smo mi jedna porodica. To je isto kao kada imate u porodici sina i ćerku. Ne možete da kažete koga više volite. Meni lično znači to što mogu da vidim na jednom mestu preko 20 hiljada navijača, a i na ulici je tema Partizan, košarka. Čvrsto verujem da će isto tako biti i što se tiče FK Partizan, jer samo zajedno možemo da dođemo onoga što nam je potrebno, a to je da se sačuva tradicija, koja dugo traje - zaključio je Duljaj.

Podsetimo, utakmica TSC - Partizan igra se sutra od 19 sati.

BONUS VIDEO: "TO JE ONO ŠTO ME BOLI..." Igor Duljaj o večitom derbiju u Humskoj

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024