CEO SVET JE GLEDAO MEČ ZA TITULU U PREMIJER LIGI: Mančester siti i Arsenal odigrali derbi koji je iznenadio mnoge!

Novosti online

26. 04. 2023. u 22:59 >> 23:00

MANČESTER siti i Arsenal sastali su se 33. kolu Premijer lige, a utakmica koja je, maltene, rešavala pitanje prvaka - iznenadila je mnoge.

ЦЕО СВЕТ ЈЕ ГЛЕДАО МЕЧ ЗА ТИТУЛУ У ПРЕМИЈЕР ЛИГИ: Манчестер сити и Арсенал одиграли дерби који је изненадио многе!

FOTO: Tanjug/AP

Arsenal je cele sezone vodio na tabeli, i u ovaj meč je ušao kao prvoplasirani, ali pet bodova prednosti u odnosu na Siti ne samo da su bili prilično "prividni" (jer su "građani" odigrali dve utakmice manje i dvema pobedama bi prestigli "tobdžije") već je "sudar sa realnošću" bio prilično bolan:

Mančester siti je deklasirao rivala sa 4:1, a mogao je i da znatno više napuni mrežu "tobdžija". Ipak, najvažnije je ostvarila domaća ekipa - osvojila je ceo plen, te sada ima samo dva boda zaostatka, uz pomenuta dva meča manje, pa se titula smeška timu Pepa Gvardiole.

A kakva je samo ovo derbi utakmica bila...

U derbi od izuzetne važnosti, gosti iz Londona su ušli posle loše serije od tri uzastopna remija, kojima je "već viđena titula" počela da im izmiče iz ruku.

Kako je megdan u Mančesteru počeo, bilo je jasno već tada - da od pehara po svoj prilici neće biti ništa.

Naime, u sedmom minutu je prva od nekoliko izuzetno opasnih kontri ekipe trenera Gvardiole donela prednost Mančester sitiju: "uloge su zamenili" momci koji obično na drugačiji način završavaju akcije, jer se Erling Braut Holand odlično zagradio (što i nije bilo teško, jer ga je tada čuvao krhkiji Džek Griliš), pa prosledio loptu Kevinu de Brujneu koji je majstorski okončao solo prodor i vrlo preciznim udarcem s distance oduševio navijače "građana" - 1:0 (VIDEO).

Bio je to samo početak plesa Belgijanca...

Kevin de Brujne slavi gol za Mančester siti protiv Arsenala / FOTO: Tanjug/AP

Od pomenutog ranog šoka ekipa stratega Mikaela Artete nije mogla dugo da dođe sebi. Zapravo, nije se ni oporavila.

Ređale su se kolosalne prilike Sitija, od nove De Brujenove, preko četiri Holandove, da su se domaći navijači hvatali za glavu u neverici šta njihov tim ne uspeva da realizuje, a gostujuće pristalice su se za glavu hvatale jer nisu mogle da prepoznaju svoje ljubimce.

Burno poluvreme je privedeno kraju još burnije:

Najpre je poništen, pa priznat gol kojim je Mančester siti poveo sa 2:0, a "krivac" za nedoumicu je bio položaj ruke Džona Stounsa, koji, ipak, nije bio u ofsajdu kada je slobodnjak De Brujnea glavom "skrenuo" u mrežu (VIDEO).

Nervozu su potom uneli Ben Vajt i Ruben Diaš, i to nakon što je drugopomenuti, dok je bio na travi, šutnuo po listu rivala iz Arsenala, posle čega su pritrčali mnogi brojni akteri susreta, ali je za taj nesportski potez pokazan samo žuti karton.

A kako je proteklo prvo poluvreme, tako je počelo i drugo, jer nakon što je u 53. minutu Holand prokockao zicer usled dobre odbrane Ramzdejla, spasa za "tobdžije" nije bilo u sledećoj akciji. Kao kod 1:0, Holand je posle oduzete lopte na sredini terena prvi proigran, a oon levo od sebe dodao loptu De Brujneu koji je preciznim udarcem za 3:0 raspametio navijače "građana" (VIDEO).

Kako je pitanje pobednika već bilo rešeno, jer Arsenal nije pokazivao "znake života" dovoljne za antologijski preokret, više pažnje počele su da privlače "varnice" na terenu.

Najpre kada je Granit Džaka snažno "zagrlio" Džeka Griliša, ne puštajući mu vrat dve, tri sekunde, a onda nešto kasnije kada je Griliš nesportski odgurnuo Tomasa, a ovaj, uz malu "pomoć" Sake, nasrnuo na igrača Sitija...

Ipak, u finišu se mreža ipak zatresla, i to na, kakvu-takvu, radost navijača Arsenala. Rezervista Trosar je posle lepe saradnje sa saigračiima uposlio s desne strane Holdinga koji je razornim udarcem sa 14 metara smanjio prednost ekipe iz Mančestera na 3:1 (VIDEO).

"Radost" je bila prilično kratkog veka, jer je u petom minutu sudijske nadoknade vremena Erling Holand, koji je bio ubeđen da će se sudijska pištaljka oglasiti te je pustio svoju dugu kosu, "oslobodivši" je dotad vezanu - shvatio da ima šansu da postigne gol. I, Holand je gol i dao, za konačnih 4:1, levicom na dodavanje Fila Fodena u poslednjoj akciji na ovoj utakmici (VIDEO).

Transfermarkt - Mančester siti i Arsenal

Specijalizaovani sajt za transfere fudbalera, "Transfermarkt", procenjuje da je vrednost ekipe Mančester sitija čak 1,05 milijarde evra, a Arsenala 890 miliona.

Od Sitijevih fudbalera najskuplji su Erling Holand (170 miliona), Fil Fden (110), te trio od po 80 miiona - De Brujne, Bernanrdo Silva i Rodri, a kod Arsenala Bukajo Saka (110 miliona), Martin Odegard (80) i Gabrijel Žezuz (75).

Bonus video: "To je ono što me boli..." - Duljaj o večitom derbiju u Humskoj

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)