OVO NIKO ŽIV NIJE OČEKIVAO: Evo šta je Ruskinja uradila na teniskom turniru u Madridu (VIDEO)

Novosti online

26. 04. 2023. u 15:35

NADALI su se svi kojima je Novak Đoković u srcu da će srpski teniski as formu za Rolan Garos nastaviti da podiže na turniru u Madridu, ali iako je Nole odlučio da tamo ne otputuje, ima izuzetno zanimljivih teniskih dešavanja u španskoj prestonici.

ОВО НИКО ЖИВ НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Ево шта је Рускиња урадила на тениском турниру у Мадриду (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Početak je nadmetanja, pa u muškoj konkurenciji ove srede i nema nekih naročitih iznenađenja, ali zato u ženskoj...

Senzaciju dana, a i nedelje, možda i dosadašnjeg toka teniske sezone 2023. priredila je jedna 15-godišnjakinja iz Rusije.

Zove se Mira Andrejeva i danas je ne samo "ostvarila prvu pobedu u VTA konkurenciji", što je samo po sebi izuzetan uspeh za nekog toliko mladog, već je ona savladala finalistkinju Ju-Es opena iz 2021, Kanađanku Lejlu Fernandez, sa 6:3, 6:4.

Ako bi neko pomislio da je "jedno biti finalista na grend slemu koji se igra na betonu, a nešto sasvim drugo igrati na šljaci", valja podsetiti da je 20-godišnja Fernandezova i na šljaci umela da zablista, pa je tako prošle godine dogurala do četvrtfinala Rolan Garosa. 

Mira Andrejeva, rođena 29. aprila 2007. godine u Krasnojarsku, u Rusiji, ovu 2023. već je obeležila sjajnim rezultatima. Stigla je do finala Australijan opena u juniorskoj konkurenciji (izgubila meč za tu grend slem titulu od Aline Kornejeve sa 7:6(2), 4:6, 5:7), a onda je u profesionalnoj konkurenciji vezala 13 uzastopnih pobeda do ove današnje, "usput"  osvojivši dve ITF V60 titule.

Ovo joj je bio prvi put u životu da nastupa u glavnom delu turnira jednog VTA nadmetanja, a savladala je, pritom, 49. igračicu sveta. Njena naredna suparnica biće 13. nosilac, 26-godišnja Hadad Maja iz Brazila koja je 14. na VTA listi.

Kada igra Novak Đoković?

Podsetimo, posle poraza od Lajovića u Banjaluci, Novak Đoković je doneo odluku da ne igra na madridskom mastersu, pa je po njegovom zvaničnom programu nastupa sledeći turnir onaj u Rimu, iz masters serije 1000, a koji se igra od 10. do 21. maja.

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024