ŠAMAR ZA UEFA: Rusija se "seli", igra u takmičenju van okrilja evropske kuće fudbala?!

Novosti online

11. 04. 2023. u 15:38

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

ШАМАР ЗА УЕФА: Русија се сели, игра у такмичењу ван окриља европске куће фудбала?!

Ilustracija

Gotovo celog decembra 2022. se u ruskim medijima moglo videti da Fudbalski savez Rusije razmišlja o napuštanju UEFA i prelasku u Azijsku fudbalsku konfederaciju (AFC) i to jer ruski klubovi, a i reprezentacija Ruske Federacije, ne mogu da igraju na međunarodnoj sceni.

Dok su mnogima te glasine bile prilično neverovatne, jer su dosad samo dve države promenile "fudbalski kontinent" (pre više od deset godina to su učinili Kazahstan, koji se pridružio UEFA, te Australija, koja je napustila "Okeaniju" i "prešla" pod azijsku fudbalsku kapu), bilo je jasno da se "nešto ozbiljno iza brda valja" kada su se sredinom decembra hitno oglasili UEFA i FIFA najavivši da će "do daljeg" suspenzije ostati na snazi, ali da će se odvijati pregovori o tome kako će izgledati, "jednog dana", povratak Rusije u evropske fudbalske okvire.

Ovih dana, međutim, Rusija izlazi iz evropskih okvira.

Naime, Fudbalska asocijacija Centralne Azije pozvala je reprezentaciju Rusije da učestvuje na šampionatu te organizacije.

Fudbalska reprezentacija Rusije / FOTO: Tanjug/AP

 

Rusi još nisu zvanično prihvatili učešće, ali je ruska novinska agencija RIA Novosti upitala pomenutu Asocijaciju - da li je poziv koji je dobila "zbornaja komanda" bio upućen  samo od strane čelnika organizacije, ili su i članice centralnoazijske kuće fudbala saglasne.

"Sve članice Fudbalske asocijacije Centralne Azije saglasile su se da Rusija učestvuje na šampionatu", potvrđeno je pomenutoj agenciji.

Inače, u toj organizaciji, a i njenom prvenstvu koje se održava od 9. do 21. juna, nalaze se Avganistan, Iran, Kirgizija, Tadžikistan, Turkmenija i Uzbekistan.

 

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)