ZVANIČNO - UTAKMICA PREKINUTA: Nastavak meča Čukarički - Partizan sutra

Novosti online

11. 04. 2023. u 18:02

FUDBALERI Partizana trebali su da odigraju meč na Banovom brdu sa Čukaričkim u okviru 30. kola Superlige Srbije, ali je meč zbog niza incidenata prekinut u potpunosti i odložen za sutrašnji dan.

ЗВАНИЧНО - УТАКМИЦА ПРЕКИНУТА: Наставак меча Чукарички - Партизан сутра

FOTO: M. Vukadinović

ČUKARIČKI - PARTIZAN 0:0

STADION:"Stadion Čukaričkog"

SUDIJA: Milan Mitić

SASTAVI:

Čukarički: Popović – Stevanović, Drezgić, Pankov, Tošić – Kovač, Docić – Lučić, Tomović, Ivanović – Badamosi

Partizan: Stevanović – Filipović, Saničanin, Vujačić, Urošević – Fejsa, Pantić – Menig, Natho, Jović – Rikardo

 

PRVO POLUVREME

POTPUNI PREKID UTAKMICE! 

Nakon većanja delegata utakmice i glavnog arbitra Milana Mitića doneta je odluka da se danas lopta više neće kotrljati na stadionu Čukaričkog. Nakon velikih incidata, niza prekida, sukoba "grobara" i žandarmerije, meč Čukarički - Partizan biće odigran sutra od 18 časova. 

22. minut - "Cirkus" na Banovom brdu! Samo što je glavni arbitar dao znak za nastavak nova stolica je završila na travnatoj površini i sada će ponovo meč biti na duže prekinut, sledi nova intervencija žandarmerije koja će isprazniti kompletnu istočnu tribinu stadiona Čukaričkog.

Evo kako je to izgledalo kada je pražnjen deo tribine gde su bili smešteni "grobari", veliki incidenti na Banovom brdu.

21. minut - Meč je nastavljen ponovo. Upućen je apel navijačima za fer i sportsko navijanje i da će ukoliko bilo šta završi na terenu biti ispražnjena cela istočna tribina. 

18. minut - Meč je ponovo prekinut! Sada je stolica završila na terenu, Milan Mitić ponovo prekida meč, razmatra se pražnjenje svih tribina. 

16. minut - Milan Mitić je odlučio da postoje uslovi da se meč nastavi nakon što je deo tribina na kojima su bili grobari ispražnjen. Odlučeno je da se meč nastavi od 16. minuta.

20. minut - Upravo tako, novi prekid utakmice! Sledi intervencija žandarmerije koja će isprazniti deo tribine gde su smeštene najvatrenije pristalice Partizana zbog konstantnog ubacivanja pirotehničkih sredstava u teren.

NE IGRA SE NA BANOVOM BRDU: Evo zašto se prekinuo meč Čukarički - Partizan

FOTO: M. Vukadinović

18. minut - Milan Mitić prekida utakmicu! Igrači su uprkos tome i dalje na terenu, videćemo sledi li pražnjenje dela tribine gde su smeštene pristalice "parnog valjka".

17. minut - Četvrti prekid, razlozi isti, pirotehniča sredstva na terenu, Milan Mitić odlazi do delegata da bi proverio ima li uslova za nastavak ovog derbija. 

12. minut - Ponovo prekid! "Grobari" su i treći put zasuli teren bakljama, Milan Mitić i treći put prekida utakmicu. 

11. minut - Prva pretnja na meču! Đorđe Ivanović, bivši igrač Partizana u redovima domaćeg sastava ja raspalio sa nekih 20 metara, ali njegov pošaj odlazi visoko preko gola koji čuva Stevanović.

9. minut - Meč je ponovo nastavaljen.

8. minut - Nastavak pa opet prekid! Nakon što su pirotehnička sredstva sklonjena sa travnate površine nove baklje su doletele na teren, pa je Milan Mitić ponovo za kratko prekinuo meč. 

6. minut - Prekid utakmice! Nekoliko baklji je sada upalo na teren sa dela gde su smeštene najvatrenije pristalice Partizana. 

1. minut - Derbi meč 30. kola Superlige Srbije na Banovom Brdu je počeo! 

 

UOČI MEČA

Pobednik utakmice može da stigne do drugog mesta pred plej-of, u zavisnosti od rezultata koji u utakmici protiv Voždovca ostvari TSC (taj meč igra se nešto ranije - od 16 časova), dok će poraženi sigurno biti četvrti.

Plasman je važan zbog određivanja domaćinstva u plej-ofu. Drugoplasirana i trećeplasirana ekipa gostuju prvoplasiranoj, a četvrtoplasirana je domaćin protiv lidera nakon 30. kola, drugoplasirana je domaćin trećoj i četvrtoj ekipi, a treći dočekuje četvrtog. Dakle, u borbi za drugo mesto koje ove sezone garantuje kvalifikacije za Ligu šampiona veoma je bitna ta druga startna pozicija u plej-ofu, jer donosi domaći teren u duelima sa konkurentima za plasman u najelitnije evropsko klupsko takmičenje, ili bar kvalifikacije za njega.

Trenutno stanje na tabeli je sledeće: drugi  je TSC sa 59 bodova, koliko ima i trećeplasirani Čukarički uz nešto lošiju gol-razliku. Partizan zaostaje dva boda za ovim rivalima, ali ima bolji skor od TSC u međusobnim susretima, ako bude bodovno izjednačen s njim na kraju. To može da se desi ako pobedi na Banovom brdu, a TSC osvoji bod protiv Voždovca. S druge strane, ekipa iz Bačke Topole ima bolji skor od Čukaričkog, što znači da "brđani" moraju da ostvare bolji rezultat od TSC-a da bi završili kao drugi.

Čukarički je u značajno boljoj formi od Partizana. Brđani su izgubili dva puta i pobedili na osam utakmica u poslednjih deset kola. Poraženi su samo od Zvezde na Marakani (0:3) pre gotovo dva meseca i od Vojvodine u Novom Sadu pre tačno mesec dana (2:3). U prošlom kolu savladali su Javor u Ivanjici sa 2:1.

Partizan je za to vreme izgubio od novosadske Mladosti, Zvezde, Radnika i Vojvodine i igrao nerešeno sa kragujevačkim Radničkim, dok je u međuvremenu ispao iz Lige konferencija od moldavskog Šerifa iz Tiraspolja.

"Crno-beli" sa Topčiderskog brda mogu da se uzdaju u tradiciju koja je apsolutno na njihovoj strani u okršajima sa Čukaričkim. U prvom delu sezone Partizan je posle preokreta pobedio sa 3:2. Poveli su "brđani" golom Docića u 38. minutu. Izjednačio je Belić pred kraj poluvremena, a prednost domaćinu doneo je Pavlović početkom drugog dela igre. Gosti se nisu predavali pa su u 75. minutu stigli do izjednačenja preko Drezgića, ali je Urošević pet minuta pre kraja doneo pobedu Partizanu.

U prošloj sezoni Partizan je pobedio oba puta kao domaćin, dok je u jedinom meču na Banovom brdu bilo 0:0. Čukarički je poslednju pobedu protiv Partizana ostvario u oktobru 2019. kada je na Banovom brdu bilo 2:1. 

REČ TRENERA

"NE OSEĆAM SE IZDANO": Duljaj o Dijabateu, atmosferi u ekipi, kao i praznom stadionu...

Strateg "parnog valjka" je pričao o Fuseniju Dijabateu, atmosferi u ekipi, ali i slaboj poseti navijača u Humskoj...

On je prvo govorio o meču koji je na programu danas od 18 sati na Banovom brdu.

- Veliki je ulog. Par timova koji konkurišu za to drugo mesto. Neće biti lako. Čukarički ima prednost domaćeg terena, igraju odličan fudbal. Međutim, kao što sam pričao, uvek obraćam pažnju na svoju ekipu. Dobro smo trenirali prethodnih dana. Dobra je atmosfera, videćemo kako će to da izgleda. Pritisak je ogroman, ali kao što sam mnogo puta rekao, mora da se živi sa tim - rekao je Duljaj.

Ističe da je atmosfera dobra, uprkos tome što rezultatu nisu u poslednje vreme nisu u skladu sa očekivanjima.

- Generalno jeste, atmosfera je dobra na treningu, vidi se na licima igrača da su slobodniji. Utakmica protiv Voždovca je prošla, sutra nas očekuje nešto drugačije u odnosu na meč na našem terenu. Igrali smo dobro protiv Voždovca, imali smo dosta šansi, pozitivan pristup, igrači su bili agresivni, što tražim na svakoj utakmici.

BONUS VIDEO: Poklon i ovacije pune "Arene" za Jana Veselog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)