DVA MEČA U SRBIJI POD ISTRAGOM: Mečevi zonske lige pod oznakom "sumnjivo"

Novosti online

31. 03. 2023. u 20:07

FUDBALSKI savez Regiona zapadne Srbije stavio je pod lupu dve utakmice zonskog ranga. Obe se vode pod oznakom „sumnjivo“ do konačne odluke disciplinskog sudije.

ДВА МЕЧА У СРБИЈИ ПОД ИСТРАГОМ: Мечеви зонске лиге под ознаком сумњиво

FOTO: Novosti

Pod lupom je meč 15. kola Podunavsko-šumadijske zone, između Aranđelovca 1979 i Omladinca (3:1). Sumnjiva je i utakmica iste runde Kolubarsko-mačvanske zone, Kačer – Cer (0:2). Za obe postoje opravdane naznake neregularanog toka i unapred dogovorenog ishoda.

Kako saznaje "Sport klub", iako na spornim mečevima nije prisustvovao oficir za integritet, u kragujevačku kancelariju dostavljene su konkretne prijave, uz prethodna saznanja o dogovorenim rezultatima. Zato je Zoran Janković, disciplinski sudija regionalnog saveza, zatražio izjave službenih lica i predstavnika klubova, učesnika spornih utakmica.

Do utorka, pisana izjašnjenja u kragujevačke kancelarije moraće da dostave Dragan Nikolić (OFK Aranđelovac), Igor Miloradović (Omladinac), Vojislav Milovanović, Dejan Radojević, Dušan Stošić i Pavle Živanović, delegat i arbitri na spornoj utakmici Podunavsko-šumadijske zone.

Isti rok važi i za meč Kačera i Cera. Čekaju se izjašnjenja predstavnika klubova, domaćina Nikole Doganjića i gostujućeg, Slobodana Ćosića. Zvanično viđenje utakmice službeno je zatraženo od delegata Tomislava Petrovića, sudije Luke Jovanovića i pomoćnih arbitara, Milije Jovanovića i Aleksandra Živanovića.

Oglašen je i početak istrage. Posle zahteva disciplinskog sudije, sporne utakmice pregledaće članovi Komisije za analizu integriteta takmičenja. Konačna odluka očekuje se krajem naredne nedelje.

Zapadni region već je oglasio borbu sa nameštenim i utakmicama pod sumnjom. Poslednjih dana stižu informacije da su i pojedini arbitri, zbog veza sa klubovima, u žiži. Kako vreme odmiče i zahukvavaju se takmičenja trećeg i četvrtog razreda, u direktnoj nadležnosti, regionalnih saveza, očekuju se i konkretni rezultati.

Utakmice iz Aranđelovca i Vrela prvi su stepenik u obračunu sa akterima sumnjivih radnji…

BONUS VIDEO: Meraklije počele obeležavanje stogodišnjice Radničkog iz Niša

(Sport klub)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!