VRATA EVRA ŠIROM OTVORENA: Srbija je na ovo čekala 25 godina

Z. Ćorović

28. 03. 2023. u 19:30

SREĆAN znak obasjao je "orlove" u Podgorici. Zasluženo i pošteno su se izborili za njega. Trijumfom protiv Crne Gore (2:0), fudbalska reprezentacija Srbije je vezala drugu pobedu na startu kvalifikacija za EP 2024 u Nemačkoj.

ВРАТА ЕВРА ШИРОМ ОТВОРЕНА: Србија је на ово чекала 25 година

Foto: AP

Poslednji put to smo uspeli da uradimo kada smo se plasirali na Evro 2000. i od tada nas nije bilo na najjačem kontinentalnom takmičenju. Propušteno je čak pet vezanih šampionata, previše za jednu od najtalentovanijih sportskih nacija. Zbog toga je ovaj, maksimalni start sa šest lepih bodova u džepu zagrejao srca svih navijača i jasno im pokazao - Piksijevi momci su čvrsto rešili da se domognu toliko čekanog prvenstva Evrope.

- Utakmica je bila jako teška, kao što smo i očekivali. Znali smo da je Crna Gora odličan protivnik i da bi na svom terenu mogla da nam zada poteškoće. Jako smo srećni što smo pobedili i što ovaj mini ciklus završavamo sa dve pobede i šest bodova - rekao je Dušan Vlahović, koji je popravio svoj prosek i kao napadač "orlova" na kontu ima 13 golova, na 21. utakmici.

Za junaka pobede u Podgorici efektne "recke" su takođe dobrar znak - ponovo je počeo nemilosrdno da trese protivničke mreže. Iako je ušao sa klupe početkom drugog poluvremena, dva puta je savladao golmana "sokolova", nekoliko dana ranije, savladao je je i jedinicu Litvanaca. Vlahović bi po korpulenciji, snazi, pa i lakoćom kojom "zabija" pogotke, uskoro mogao dosegne i Halandove visine. Ima sve predispozicije za to, a uskor ću mu i vrednost preći magičnu cifru od 100 miliona evra.

- Ušao sam u seriju i želim da nastavim na isti način i u Juventusu. Prošao sam kroz jedan loš period, ali sada je sve u redu - poručio je Vlahović.

Na pitanje da prokomentariše izjavu nekadašnjeg italijanskog reprezentativca Luke Tonija da lakše postiže golove za Srbiju jer je pritisak manji, nego u Juventusu, Vlahović je rekao:

- Luka Toni ne zna, nije igrao za našu reprezentaciju. Nemam ja nikakav pritisak, samo moram da nastavim da radim jako, a golovi će doći.

Da se Vlahović tretira kao jedan od najboljih mladih golgetera na svetu, pokazuje neprestano interesovanje najvećih klubova. U Mančester junajtedu i Realu ne kriju da žele da ga preotmu od "dame", a nemački mediji su juče objavili i da se Bajern uključio u ovu trku.

PRIJATELjSKA SA JORDANOM

SRBIJA će u trećem kolu kvalifikacija biti slobodna, ali će ova u tom terminu odigrati jedan prijateljski meč. Čeka se samo potvrda da će 16. juna naša selekcija podeliti megdan sa Jordanom u Beču. Četiri dana kasnije sledi kvalifikacioni meč sa Bugarskom u Razgradu (20. jun, 20.45).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri