UVOĐENJE "PRAVILA MILOSTI": Evo šta misli Kolina

S. R.

11. 03. 2023. u 19:00

PJERLUIĐI KOLINA (63), legendarni arbitar i danas prvi čovek FIFA sudijske komisije, rekao je kako bi u budućnosti mogli razmisliti o uvođenju "pravila milosti" u fudbalu ako bi jedan tim imao veliku prednost u odnosu na drugu.

УВОЂЕЊЕ ПРАВИЛА МИЛОСТИ: Ево шта мисли Колина

EPA/NUNO VEIGA

Kollina je o tome govorio nakon utakmice u kojoj je Liverpul sa 7:0 pobedio Mančester junajted i u kojoj su bile tri minute sudijske nadoknade, uz po pet zamena u obe ekipe.

- Dodato je četiri minuta - jedna u prvom poluvremenu i tri u drugom. U drugom poluvremenu postignuto je šest pogodaka. Razumem da je teško shvatiti određivanje tačne nadoknade vremena pri rezultatu 7:0. Međutim, u nekim takmičenja gol-razlika može biti odlučujuća kod tabele, tako da jedan dati gol može činiti razliku - izjavio je Italijan.

Kolina nije isključio mogućnost uvođenja "pravila milosti", kao u bejzbolu.

- Možda bismo u budućnosti mogli razmotriti pravilo da se nadoknada vremena na kraju utakmice ne mora određivati ako postoji određena razlika u golovima između timova -  konstatovao je Kolina.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a