PARTIZAN ZAVRŠIO EVROPSKU BAJKU: Nemilosrdni Šerif! Moldavci kaznili svaki kiks crno-belih

Novosti online

23. 02. 2023. u 19:14 >> 17:59

KRAJ crno-bele evropske bajke. Fudbaleri Partizana doživeli su nesrećan poraz rezultatom 3:1 od moldavskog Šerifa i tako su eliminisani iz šesnaestine finala Lige konferencija.

ПАРТИЗАН ЗАВРШИО ЕВРОПСКУ БАЈКУ: Немилосрдни Шериф! Молдавци казнили сваки кикс црно-белих

FOTO: M. Vukadinović

Ove večeri viđena je jako agresivna igra crno-belih od prvog sudijskog zvižduka, presing po čitavom terenu.

Belić i Fejsa poput dva "pit-bula" kidisali su na protivničke veziste pri svakom prijemu lopte i sekli napade Moldavaca u korenu.

Kao da su večeras Petrićevi izabranici jurili rezultat u svom "hramu", kao da nisu doputovali iz Kišinjeva sa prednošću od 1:0.

FOTO: M. Vukadinović

Već u 4. minutu lako je Partizan mogao i do ranog vođstva u Beogradu. Fantastičan kontranapad crno-belih, Menig je proigrao Rikarda, gol je ostao prazan, ali je u poslednji čas gorostasni Radeljić uspeo da izbaci loptu koja je hitala ka mreži!

Međutim, hrabra i ofanzivna igra "parnog valjka" krunisana je ubrzo, već u 13. minutu! 

Rikarda je fenomenalno proigrao Kvinsija Meniga koji se ubacio u prostor, odlično kreatao od lopte i smestio je iza leđa golmana Kovala. 

FOTO: M. Vukadinović

Isti igrači učestvovali su u akciji i kod gola u Moldaviji u prvom meču ovih rivala, samo su ovoga puta zamenili uloge asistenta i strelca.

Ovaj tandem i večeras je u svojim rukama držao ključeve igre Partizana, koji ubrzo nesrećno prima gol. 

Glavni arbitar iz Švedske, Andreas Ekberg je u tom 20. minutu pokazao na belu tačku nakon što je Siniša Saničanin u želji da primi loptu igrao rukom.

Odgovornost je preuzeo Sedrik Badolo, koji je poslao loptu u jednu, a Popovića u drugu stranu i doneo 1:1 svom timu.

FOTO: M. Vukadinović

Usledio je nešto mirniji tempo utakmice, očekivalo se da će se rezultatom 1:1 otići u svlačionice, a onda "hladan tuš" u Humskoj, Moldavci dolaze do 2:1.

Diop je maestralno šutirao, nemoćan je bio Popović, a savršen udarac veziste najavio je super-uzbudljiv nastavak utakmice.

Šerif je praktično bez igre, bez i jedne izgrađene akcije ili neke iz kategorije stopostotnih imao aktivan rezultat, onaj koji je meč vodio u produžetke. 

Tek što su se igrači vratili iz svlačionica usledio je novi šok za sve u crno-belom.

Samo nekoliko desetina sekundi nakon što je počelo drugo poluvreme, Diop je na isti način završio prvi i počeo drugi deo meča - sjajnim golom nakon udarca sa distance.

Pravi projektil afričkog "bombardera" završio je u mreži još jednom nemoćnog Popovića.

FOTO: M. Vukadinović

Partizan je od tog trenutka zaigrao sa daleko više energije, nizale su se opasne situacije pred golom Šerifa, a najopasnija desila se u 78. minutu.

Samed Baždar je izašao oči u oči sa Kovalom, ali je ukrajinski čuvar mreže refleksno intervenisao, a tako je propala i poslednja prilika da crno-beli nastave svoju evropsku bajku.

PARTIZAN - ŠERIF 1:3

STADION: "Fk Partizan"

GLAVNI ARBITAR: Andreas Ekberg (ŠVE)

SASTAVI: 

Partizan: Popović - Filipović, Marković, Saničanin, Urošević - Belić, Fejsa, Pantić - Dijabate, Menig, Rikardo Gomeš

Šerif: Koval - Zohuri, Kiki, Radeljić, Kpozo - Badolo, Kjabu, Diop - Atiemven, Tapsoba, Akanbi

DRUGO POLUVREME

KRAJ MEČA

83. minut - Šerif preti! Badolo je nakon šuta iz slobodnog udarca pogodio spoljni deo mreže.

78. minut - Kakva šansa! Samed Baždar je izašao oči u oči sa Kovalom, ali ukrajinski čuvar mreže refleksno interveniše. Propala je velika šansa za crno-bele, ogromna!

73. minut - Urošević je raspalio sa distance, ali lopta je na putu do gola zakačila Kikija, korner za parni valjak. Izveo ga je upravo kapiten crno-belih, Menig se našao u kaznenom prostoru, uspeo da šutira u gužvi, lopta je prošla kroz šumu nogu, ali je Koval uspeo da interveniše, ostaje 1:3.

69. minut - Nova izmena u crno-belom taboru! Hamidu Traore menja Danila Pantića.

67. minut - Opasno! Menig je fenomenalno predriblao dva igrača, ugledao potpuno samog Dijabatea na drugoj stativi, pokušao da ga nesebično proigra, ali u poslednjoj sekundi interveniše odbrana Moldavaca.

FOTO: M. Vukadinović

60. minut - Baždar menja Fejsu. Menja se i formacija, Partizan ostaje sa jednim zadnjim veznim igračem, Baždar ide u napad, a Pantić će biti malo povučeniji.

59. minut - Probudio se Partizan! Petrićeva četa u ovim momentima sa daleko više energije u ovim momentima. Veliki pritisak na poslednju liniju Šerifa koja, barem za sada, odoleva.

FOTO: M. Vukadinović

54. minut - Preti Partizan! Filipović je sa desnog boka uputio odličan centaršut, Rikardo je bio najviši u skoku, zahvatio loptu glavom iz izgledne pozicije, ali njegov pokušaj odlazi daleko od okvira gola.

46. minut - Projektil Diopa! Šerif vodi 3:1. Još jednom je vezista Šerifa demonstrirao kakav topovski udarac poseduje.

TREĆI ŠOK ZA CRNO-BELE: Ovako je Šerif "produžio" veliki preokret protiv Partizana u Beogradu (VIDEO)

PRVO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45 + 4 - Preživeo je Partizan sada! Umalo da Diop u samom finišu bombom sa preko 25 metara donese ogromnih 1:3, međutim Popović fenomenalno interveniše. Ekberg svira kraj prvog dela susreta, Šerif praktično bez igre, bez prave šanse iz izgrađene akcije ima gol prednosti u Humskoj.

FOTO: M. Vukadinović

45 + 1 - Potpuni šok u Humskoj! Šerif vodi 2:1! Diop je maestralno šutirao, nemoćan je bio Popović, savršen udarac veziste Šerifa.

MOMENAT KOJI JE UTIŠAO HUMSKU: Šerif u sudijskoj nadoknadi vremena preokrenuo protiv Partizana (VIDEO)

41. minut - Veliki problem! Danilo Pantić se žali na povredu, veliko je pitanje da li će moći da nastavi utakmicu. Petrić nema mnogo alternativa na toj poziciji, Pantić je upravo bio zamena za "izraleskog druida", Bibrasa Natha.

40 minut - Partizan je saopštio da utakmici prisustvuje 10.256 gledalaca

FOTO: M. Vukadinović

38. minut - Nešto mirniji tempo utakmice, niz grešaka u dodavanjima na obe strane, nedostaje završni pas koji će otvoriti prostor za neku veću priliku.

28. minut - Prvi žut karton na meču! Dobija ga Stjepan Radeljić, jedini preostali iz generacije Šerifa koja je svojevremeno senzacionalno savladala Real Madrid u Ligi šampiona.

22. minut - Gol! Badolo šalje loptu u jednu a Popovića u drugu stranu, 1:1. Hladan tuš za crno-bele, gosti praktično bez igre dolaze do izjednačenja.

IZNERVIRALI SE SVI NA STADIONU: Ovako je Partizan ispustio ranu prednost protiv Šerifa u Beogradu (VIDEO)

FOTO: M. Vukadinović

20. minut - Penal za Šerif! Ekberg je nakon provere sa VAR sobom pokazao na belu tačku za goste.

18. minut - Problem! Saničanin je igrao rukom u kaznenom prostoru, sledi VAR provera. 

13. minut - Gol,gol,gol! Partizan vodi! Fenomenalno proigravanje Rikarda za Kvinsija Meniga koji se ubacio u prostor, odlično kreatao od lopte i smestio je iza leđa golmana Kovala. Isti igrači učestvovali su u akciji i kod gola u Moldaviji u prvom meču ovih rivala, samo su ovoga puta zamenili uloge asistenta i strelca.

MAT KOJI JE RASPAMETIO "GROBARE": Ovako je Partizan poveo protiv Šerifa u Beogradu (VIDEO)

12. minut - Jako agresivna igra crno-belih, presing po čitavom terenu, Belić i Fejsa kidišu na protivničke veziste pri svakom prijemu lopte, kao da večeras Petrićevi izabranici jure rezultat u svom hramu, kao da nemaju 1:0 iz Kišinjeva.

6 minut - Zamalo! Prelep napad Partizana, Pantić je želeo da proigra Dijabatea, ali je for bio prejak!

4.minut - Kakva šansa! Fantastičan kontranapad crno-belih, Menig je proigrao Rikarda, gol je ostao prazan, ali je gorostasni Radeljić uspeo da izbaci loptu koja je hitala ka mreži!

1. minut - Meč je počeo, gosti su prvi izveli loptu sa centra! Crno-beli juriš u istoriju kreće!

18:25 - Ostalo je još svega 20 minuta do početka utakmice! Evo kako izgledaju tribine stadiona Partizan.

FOTO: M.Blazic

FOTO: M.Blazic

17.55 - Ovako izgledaju taktičke formacije današnjih suparnika

Sastav Partizana / FOTO: FK Partizan

Sastav Šerifa / FOTO: FK Partizan

UOČI MEČA

U prvoj utakmici viđena je rovovska bitka, oba tima su igrala jako čvrsto i disciplinovano, ali Partizan je uspeo da slavi i sa prednošću dođe u Srbiju.

Jedini gol na utakmici postigao je Rikardo, krajem prvog poluvremena sjajni centarfor je nakon proigravanja Meniga rutinski smestio loptu u mrežu.

FOTO: FK Partizan

Jedina negativna stvar za srpskog predstavnika je to što je Igor Vujačić zaradio crveni karton i neće moći da nastupi u revanšu.

Partizan je za vikend savladao Spartak iz Subotice sa 1:2. Rikardo Gomeš je postigao dva gola na tom susretu i najavio da se vraća u prepoznatljivu formu.

Domaćin je drugi na tabeli i zaostaje 11 bodova za liderom Crvenom zvezdom. Što se tiče Lige konferencija, ''crno-beli'' su u zanimljivoj grupi ''D'' zauzeli drugo mesto i plasirali se u nokaut fazu.

Ono što je glavna odlika čete Gordana Petrića je odlična igra na svom terenu, Partizan je kod kuće savladao Keln i remizirao sa Nicom i Slovackom, tako da je i dalje neporažen u Beogradu. Ako se taj trend nastavi večeras, jedini preostali srpski predstavnik u Evropi će se plasirati u narednu fazu.

FOTO: FK Partizan

Šerif je odmarao sedam dana nakon prošlonedeljnog duela jer mu prvenstvo i dalje nije počelo. To može biti dobra i loša stvar po ''žuto-crne'', jer dočekuju meč odmorni ali nemaju dovoljno utakmica u nogama kako bi bili uigrani.

Ono za čim najviše pate izabranici Roberta Bordina je to što su na svom terenu imali igrača više gotovo čitavo drugo poluvreme i nisu uspeli to da iskoriste.

Gost sada ima veoma težak zadatak i probaće da napravi iznenađenje i preokrene minus uz prvog duela.

Kao što smo već napomenuli, Gordan Petrić večeras neće moći da računa na Vujačića, i pod znakom pitanja je Natho koji ima zdravstvene probleme.

Šerif nema problema sa povredama, jedini koji je pod znakom pitanja je Utara.

REČ TRENERA

GORDAN PETRIĆ PRED DUEL PARTIZAN - ŠERIF: "Protivnici diktiraju kako ćemo mi da se postavimo"

- Brzo dolaze utakmice u ovom periodu, igramo utakmicu koja je vrlo zahtevna. Šerif se pokazao kao fizički jaka ekipa i imaćemo mnogo posla. Tražim od igrača da se skoncentrišu na svoj posao. Siguran sam da su spremni da sutra daju svoj maksimum. Protivnici diktiraju kako ćemo mi da se postavimo. Da li ćemo igrati ofanzivno ili defanzivno. Rezultat nam daje izbor da linije postavimo kako mi želimo, što Šerif ne može da uradi - rekao je Petrić na konferenciji za medije.

FOTO: M. Vukadinović

On je prokomentarisao i odluku Zajednice Superlige Srbije da se meč 24. kola sa Crvenom zvezdom odigra trećeg marta.

- Kad god da se igra derbi, mi moramo da igramo. Samo da ne bude sledeće godine da je jedan klub hteo jedno, a drugi klub drugo i da se napravi ping-pong. Postoji organizacija koja donosi odluke i to treba da se uvaži - dodao je Petrić.

BONUS VIDEO:  Velika bakljada "grobara" na početku 168. večitog derbija

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina