KOŠARKAŠKO ČUDO IZ AFRIKE: Svet priča o "monstruoznoj" partiji 211 centimetara visokog 13-godišnjaka (VIDEO)

Novosti online

23. 02. 2023. u 15:32

MAMADU Landure ime je 13-godišnjeg košarkaša Real Madrida koji se našao u centru pažnje zbog svojih neverovatnih fizičkih predispozicija. Mladi igrač iz Malija rođen je 2009. godine i već je visok 211 centimetara.

КОШАРКАШКО ЧУДО ИЗ АФРИКЕ: Свет прича о монструозној партији 211 центиметара високог 13-годишњака (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Mamadu Landure ime je koje će verovatno u narednim godinama biti na usnama svih ljubitelja košarke. Radi se o dečaku rođenom 10. maja 2009. godine u gradu Đene u Maliju i koji je već visok 211 centimetara.

U Evropu je stigao 2019. godine. Skaut Španske košarkaške akademije Alehandro Majarin ga je primetio u Africi i odlučio da ga dovede na Pirineje.

Prvo je obukao dres Barselone. Odigrao je jedan turnir za Katalonce, ali na kraju je odlučio da nastupa za velikog rivala - Real Madrid.

Landure je već predominantan u omladinskim kategorijama. Protivnici mu ne mogu ništa i neće biti iznenađenje ako veoma brzo bude priključen prvom timu "kraljevića".

Amerikanci su već oduševljeni ovim 13-godišnjakom. Veruju da će biti novo veliko košarkaško čudo i da će ubrzo biti najdominantniji košarkaš sveta.

O kakvoj zveri od dečaka se radi dovoljno govori statistika iz finala Kupa Španije u kojem je Real pobedio Barselonu (84:74). Ubacio je 56 poena, imao je 33 skoka i pet blokada.

Publika već uživa u njegovim čarolijama. Dokaz tome je poseta od gotovo 9.000 ljudi koji su došli da vide novo čudo pod obručima.

S ovim mladim košarkašem rade najbolji stručnjaci iz Španije. Žele da od ovog talenta naprave novu veliku zvezdu.

Mladi košarkaš nije nikada razgovarao sa medijima. Menadžer Ahmed Abderahim nije dopustio da dečaka ponese eventualna slava i informacija o ovom divu iz Malija je jako malo.

BONUS VIDEO: Trening košarkaša Srbije za odlučujuće borbe za Mundobasket

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja