TURCI SE OGLASILI: Evo zašto se srpska zastava nije našla na koreografiji posvećenoj spasiocima nakon zemljotresa

Novosti online

18. 02. 2023. u 19:59

STRAHOVITI zemljotresi koji su pogodili Tursku i odneli preko 40.000 života potresli su svet, koji se ujedinio kako bi pomogao narodu koji je doživeo katastrofu ogromnih razmera. Turski navijači pronašli su načina da se zahvale planeti na svim divnim gestovima, pa je tako na tribinama stadiona fudbalskog kluba Trabzon na meču Lige konferencija protiv Bazela viđena impresivna koreografija, upućena upravo zemljama koje su dale svoj doprinos.

ТУРЦИ СЕ ОГЛАСИЛИ: Ево зашто се српска застава није нашла на кореографији посвећеној спасиоцима након земљотреса

FOTO: AP/Tanjug

Podsetimo, ujedinjeni turski navijači su uoči meča istakli dirljivu koreografiju.

Spasilac na čijem šlemu su zastave mnogih zemalja sveta u naručju drži dete, pored njega je pas, a iz ruševina izranja ruka koja drži tursku zastavu. 

Međutim, tu nije bilo srpske zastave, iako su srpski spasioci bili u Turskoj. Dok su bile istaknute zastave zemalja iz našeg regiona - Bosne i Hercegovine, Albanije, Bugarske, Crne Gore... Mnogi su se pitali zašto je tako, a jedan od ljudi koji je učestvovao u pravljenju koreografije je ponudio objašnjenje:

- Nije bilo nikakve namere u nedostatku svih zastava. Žurili smo jer smo bili veoma ograničeni sa vremenom. Nenamerno smo zaboravili zastave nekih zemalja - rekao je Muahamed Jazići.

Usledilo je i izvinjenje:

- Zahvalni smo svima koji su pomogli našoj zemlji, podržali nas i spasavali živote. Kao grupa, poslali smo poruku izvinjenja za ovaj incident.

Pas meksičkih spasilaca Proteo, takođe, se našao na koreografiji. Proteo je poslat u Tursku da pomogne u spasilačkim operacijama tokom kojih je pronašao tri osobe ispod ruševina u Turskoj, nastradao je u protekle nedelje tražeći preživele.

- Izuzetno emotivan osećaj za nas predstavlja taj momenat. Zahvaljujemo se meksičkom narodu.

Utakmici u Trabzonu prisustovalo je 26.500 navijača.

BONUS VIDEO: Tinejdžeri golgeteri - najmlađi strelci u istoriji svetskih prvenstava

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (62)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!