DŽAJIĆA NE SPREČAVAJU GODINE: Ne postoji starosna granica za izbor predsednika Fudbalskog saveza Srbije

N. Iljukić

17. 02. 2023. u 10:30

PONEDELjAK, 27. februar, do 14 časova je poslednji rok kada pretendenti za mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije moraju da pošalju u pisanoj ili elektronskoj formi svoje kandidature. Iako na adresu generalnog sekretara FSS (takva je procedura) do danas nije stigla ni jedna prijava, fudbalska javnostu u Srbiji uveliko priča o trojici kanidata: Branislavu Nedimoviću, Nemanji Vidiću i Draganu Džajiću.

ЏАЈИЋА НЕ СПРЕЧАВАЈУ ГОДИНЕ: Не постоји старосна граница за избор председника Фудбалског савеза Србије

FOTO: Novosti

Nekadašnji kapiten Zvezde i Mančester junajteda, nekadašnji ministar poljoprivrede i bivši predsednik, a danas počasni predsednik Zvezde će po svemu sudeći da se pojave na izbornoj Skupštini FSS 14. marta sa svojim programom i namerama da u naredne četiri godine vode srpsku kuću fudbala.

Neke poslednje informacije i spekulacije kažu da je 76-godišnji Džajić uspeo preko centara sportske moći i vrlo stabilnih kanala lobiranja da obezbedi značajnu većinu glasova, a da se poslednjih dana radi na tome da zvanično najbolji fudbaler svih vremena sa ovih prostora, na Skupštini proglasi predsednikom FSS - jednoglasno!

Zanimljivo je da pred Džajićem ne postoji apsolutno ni jedna prepreka za ovu funkciju koja je vrlo precizno propisana članom 40 Statuta FSS u kojem se navodi da na čelo ove organizacije može da dođe lice koje državljanin Srbije, da je poslovno sposobno lice koje je napunilo 18 godina života, da je aktivan u fudbalskoj organizaciji i da je njen član, da nije trenutno suspendovan, sankcionisan ili isključen iz FSS ili jednog od njegovih članova ili disciplinski kažnjavan zbog povreda integriteta fudbalskog takmičenja u poslednjih pet godina, da nije osuđivan za krivična dela predviđena odgovarajućim članom Zakona o sportu, da ne vrši funkciju u organu političke stranke, da nije vlasnik ili član organa sportske kladionice i da nije lice koje se bavi uslugama posredovanja za igrače i klubove.

Bilo kako bilo, fudbalska Srbija će 14. marta dobiti novog predsednika FSS, posle pune dve godine, od kako je sa te fukcije protiv svoje volje otišao Slaviša Kokeza i kojeg do danas sa funkcijom zamenika predsdnika menja Nenad Bjeković. Kandidatura legende Partizana nije prošla u oktobru, zbog opstrukcije većine delegata Skupštine i zbog otvorenih pretnji navijačkim neredima na ulicama Beograda.

NEMA STAROSNE GRANICE

U SLUČAJU kandidature Dragana Džajića (76) ne postoji problem ni kod starosne granice. Jer, još ranije su FIFA i UEFA naglasili da ona "ne bi trebalo da predstavlja prepreku pri kandidaturi ili obavljanju funkcije u fudbalu", a ova preporuku je FSS takođe prihvatio, pa se ona i ne pominje u Statutu naše kuće fudbala.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)