"OPET SAM PAO NA ISTO, KAO U ZVEZDI" Stanković o svemu što mu stoji na duši! Sampdorija i Siniša Mihajlović, zbog njih se moli Bogu

Novosti online

08. 02. 2023. u 22:23

DEJAN Stanković u velikom intervjuu progovorio je o stvarima koje mu stoje na duši, i teškom periodu koji je iza njega. Crvena zvezda, Siniša Mihajlović i Sampdorija bili su u fokusu legendarnog srpskog fudbalera.

ОПЕТ САМ ПАО НА ИСТО, КАО У ЗВЕЗДИ Станковић о свему што му стоји на души! Сампдорија и Синиша Михајловић, због њих се моли Богу

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Posao u Italiji sa klubom kome se prognozirala borba za opstanak očekivano je krenuo jako teško. Stanković još uvek nije osetio slast trijumfa u Seriji A kao trener.

- Za početak im dugujem prvi gol i prvu pobedu kao trener Sampdorije na ovom stadionu. To je najmanje što mogu da im dam. Opstanak? Radimo na pronalaženju rešenja. Neću da plačem već ću ponosno pokušati da odbranim našu tvrđavu i da pobedimo sledeću utakmicu ovde. Pre ili kasnije će da dođu taj gol i pobeda u Seriji A - rekao je Stanković u intervjuu za "DAZN"

Pobednički mentalitet velikog borca i dalje tinja u njemu.

- Postoje oni koji se predaju kada je teško i oni koji urade nešto kada je teško. Ja sam u toj drugoj grupi. Uvek govorim istinu i uvek sam direktan. Ono što sam imao, rekao sam mojim nadređenima i to ostaje među nama. Posle toga izlazim na teren da radim. Umesto da plačem, ja tražim rešenje. Radim naporno da bismo svi zajedno bili srećni. Zajedno slavimo, patimo i pišemo nove stranice. Ne želim da jednog dana zažalim što nisam dao sve od sebe.

Jednake emocije unosi u posao kao i dok je sedeo na klupi Zvezde.

- Spadam u grupu od 10 odsto onih trenera koji ulaze u ovaj posao sa strašću, željom i adrenalinom. Opet sam ’pao’ na isto. Možda će sa godinama i iskustvom da mi dođe ali za sada je ovako. I u Crvenoj zvezdi sam bio baš vezan za igrače. Bili su mi kao mlađa braća. Svaku utakmicu sam preživljavao bolno i govorio sebi: Nadam se da se sledeći put neću ovako vezati za igrače i da ću moći da budem više lucidan. Ali opet sam ponovio isto. Zaljubljen sam u ovaj tim Sampdorije, u ljude koji rade u klubu i koji su mi prirasli za srce za ova četiri meseca.

O SINIŠI MIHAJLOVIĆU

- Uvek sam pričao sa njim. O svemu. On je bio moja referentna tačka. Govorio mi je da idem polako i da će sve biti u redu. Pravio sam neke izbore zbog kojih me je vukao za uši i delio savete. Grdio me je kada bih pogrešio. Poput starijeg brata. Sada je bol ogroman i svako veče se molim Bogu da pruži snagu njegovoj porodici da nastave dalje. Bio sam deo njegovog života, ponoson sam na to i zauvek ću to držati u sebi. Ponosan sam što je znao koliko sam ga voleo i poštovao - emotivno je rekao Stanković.

Upijao je Mihine savete.

- Ima ih mnogo, kao naprimer: ’Nikad nemoj da žališ zbog onoga što si uradio već zbog onoga što nisi’. To su Sinišine reči koje možete da koristite u svakom kontekstu. Fudbalskom i životnom - zaključio je Stanković.

BONUS VIDEO - Ovo je žena Nemanje Vidića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)