AFRIKA IMA APSOLUTNOG VLADARA: Senegal nakon dramatičnih penala savladao Alžir! Lavovi stavile obe šape na trofej Prvenstva afričkih nacija

Novosti online

05. 02. 2023. u 17:22

FUDBALSKA reprezentacija Senegal novi je šampion Prvenstva afričkih nacija (ČAN), nakon što je savladala domaćina Alžir nakon penala. Prvih 90 minuta i produžeci završeni su bez golova, a rezultatom 5:4 u penal seriji "Teranga lavovi" napravili su istorijski rezultat.

АФРИКА ИМА АПСОЛУТНОГ ВЛАДАРА: Сенегал након драматичних пенала савладао Алжир! Лавови ставиле обе шапе на трофеј Првенства афричких нација

FOTO: Tanjug/AP

Pobeda je označila prvi trofej ČAN Senegala u istoriji, samo godinu dana nakon osvajanja titule na Afričkom kupu nacija. 

U pitanju su dva veoma slična takmičenja, a jedina razlika je što Prvenstvo afričkih nacija uključuje samo igrače koji igraju u domaćim ligama. Odnosno, u njemu je izričitno zabranjeno da nastupe fudbaleri koji su iz svoje zemlje otišli da igraju za inostrane klubove.

Bilo je ovo sedmo izdanje ovog takmičenja koje je premijerno odigrano 2009. godine, a dva prethodna osvojio je Maroko.

BONUS VIDEO: BEZ UZBUĐENjA: Pogledajte najbolje iz prvog poluvremena utakmice Napredak-Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri