UGRIZAO RUSE ZA SRCE: Fjodor Jemjeljanjenko završio karijeru, a onda je čuveni Amerikanac baš uvredio legendu

Novosti online

05. 02. 2023. u 15:40

LEGENDA borilačkih sportova, "poslednji imperator" kako ga zovu širom sveta, Fjodor Vladimirovič Jemjeljanjenko, želeo je da u rodnoj Rusiji završi nestvarnu karijeru, ali je to, ipak, morao da učini u Sjedinjenim Američkim Državama. Tamo je, posle poraza, na njegov račun i stigla prilično uvredljiva poruka prvog čoveka Ultimejt fajt šampionata (UFC), Dejne Vajta.

УГРИЗАО РУСЕ ЗА СРЦЕ: Фјодор Јемјељањенко завршио каријеру, а онда је чувени Американац баш увредио легенду

instagram / fedoremelianenkoofficial

Podsetimo, iako je UFC najpopularnija organizacija koja se bavi promocijom mečeva mešovitih borilačkih veština (MMA), Fjodor se oprostio u "Belatoru", drugoj po snazi.

I, oprostio se čuveni 46-godišnji Rus porazom.

Podsetimo, šampiona "Belatora" u teškoj kategoriji, sedam godina mlađi Amerikanac Rajan Bejder, nokautirao je Jemjeljanjenka. A onda se oglasio Dejna Vajt.

Upitan šta misli o legendarnom ruskom borcu (koji je nekoliko puta dolazio u Srbiju, a neretko u oktagon izlazio uz stihove vladike Nikolaja Velimirovića, "Vera naša, vera slavna"), prvi čovek UFC-a je ovako sumirao utiske:

- Čovek ima 46 godina. Ne treba da se nadmeće više. On je odrastao čovek i može da radi šta god hoće, ali mislim da je rukavice trebalo da okači o klin pre dve godine. Nije da ne volim Fjodora, ali nije bilo šansi da potpiše za UFC. Probali smo to svojevremeno, ne može se reći da se nismo trudili tada, ali nije uspelo. Ipak, iako ne bih da pričam loše stvari o nekome ko danas završava karijeru, svi znate moje stavove iz prethodnih intervja. Pa, njega je nokautirao borac srednje kategorije, Den Henderson. Ljudi ga vole, hvale ga, ali nikada nije imao šansu da dostigne nešto veliko. A ja nikada nisam bio osoba koja je mislila da je on jedan od velikana - bez dlake na jeziku rekao je Vajt


Fjodor Jemjeljanjenko, 188 centimetara visoki i 106 kilograma teški borac, je imao 48 MMA borbi, u kojima je zabeležio 40 poebda, od kojih 16 nokautom, 15 predajom rivala, a devet odlukama sudija.

Od osam poraza, šest ih je bilo nokautom, a dva ih je izveo pomenuti Rajan Bejder. Prvi put posle samo 35 sekundi njihove prethodne borbe, 26. januara 2019, a drugi put u noći za nama.

U međuvremenu je "poslednji imperator" imao još dva "Belator" nastupa, a oba je završio nokautima rivala, najpre Kvinona Džeksona u decembru 2019, te Timotija Džonsona u oktobru 2021.

BONUS VIDEO: Sudija morao da uspava MMA borca

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)