SRAMNO OPRAVDANJE HRVATA: "Ubij Srbina skandirala su dva-tri deteta"

Novosti online

17. 01. 2023. u 11:38

Prethodnih dana čitav region je potresla stravična scena sa utakmice mlađih kategorija u futsalu. Deca iz splitskog kluba koji se takmičio u Sarajevu skandirala su "Ubij Srbina" svojim vršnjacima, dok to nije bio i jedini incident jer su članovi ekspedicije kluba iz Beograda napadnuti u hotelu.

СРАМНО ОПРАВДАЊЕ ХРВАТА: Убиј Србина скандирала су два-три детета

Foto: M. Regoje

Zbog ovog međunarodnog skandala oglasio se i trener i vlasnik kluba iz Splita, objasnivši da to nije skandirala čitava grupa?

"Za vreme utakmice video sam da su dva-tri moja deteta od sedam i osam godina povikala uzvik sa snimka i odmah sam reagovao, došao do dece i opomenuo ih, što su čuli i roditelji iz Škole fudbala T6 Nika. Izvinili smo se, što su roditelji i prihvatili, sve je trajalo svega par sekundi", rekao je trener splitskog kluba za "Slobodnu Dalmaciju" i poručio da je sa kolegom iz Beograda u jako dobrim odnosima i da će i dalje ove odnose održavati.

"Pre svake utakmice deci smo napomenuli pravila ponašanja i kodeks našega kluba, s kojima su oni upoznati. Od dece smo očekivali svakakve nestašluke, ali ovako nešto nismo, niti mi kao klub decu učimo takvim stvarima. Nakon prolaska grupe, plasirali smo se u dalje takmičenje i sastali se s drugom ekipom iz Beograda, koja je bila s nama u hotelu, ispali smo sa turnira nakon odigranih penala", dodao je trener mladih Splićana uz poruku da je taj meč odigran u prijateljskoj atmosferi bez ikakvog incidenta.

Osudio je bilo kakav govor mržnje i nasilje, dodavši da je razgovarao sa kolegama o radu sa mladima i kako sprečiti da govore takve užasne stvari.

"Mi kao klub nikad nismo i nikad nećemo našu decu poticati na takvo što. Učimo ih da su sva deca jednaka i da nema mesta mržnji u sportu. Možemo pomagati u odgoju dece u sportskom duhu onoliko koliko oni provode vremena s nama. Nudimo naše iskreno izvinjenje svim našim sportskim prijateljima iz država bivše regije. Trudićemo se da se ovako nešto nikada ne ponovi", zaključio je on.

BONUS VIDEO - Tajna najvećeg fudbalskog stadiona na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (23)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!