Prethodnih dana čitav region je potresla stravična scena sa utakmice mlađih kategorija u futsalu. Deca iz splitskog kluba koji se takmičio u Sarajevu skandirala su "Ubij Srbina" svojim vršnjacima, dok to nije bio i jedini incident jer su članovi ekspedicije kluba iz Beograda napadnuti u hotelu.

Vuk

17.01.2023. 12:15

Srbijo ne veruj u prazne priče, providi im se laž. Dva tri deteta od 8 godina, pa taj ne zna još da je živ, nagovorili ga roditelji pa i rukovodstvo. Srbijo ne budi više naivna i "emotivna", vraćaj istom merom. Ako njima nije cilj pomirenje, nije ni nama, zatezaćemo!!!

Gaga

17.01.2023. 12:22

Tragedija je velika, kad vaspitavaju decu od najranijeg uzrasta, da postanu ubice. Kakav to roditelj želi? Jer, ako ne ubiju Srbina sa 20.g., ubiće nekog drugog, smatrajući to normalnim. Svejedno postaće ubice. Ne radite to svojoj deci...

Milos

17.01.2023. 12:22

Daj boze da bude tako, da u proslosti nije bilo ovakvih stvari mi bih danas bili neka druga drzava i deca bi se razvijala u nekom boljem i normalnijem pravcu, ali sta da se radi kada je narod to hteo da bude tako. Molim Vas nemoj neko da kaze da ovo narod nije hteo, ako vam nije jasno pa sto radimo onda ovako, odakle su deca ponela ovo vaspitanje nego iz kuce.

Mile

17.01.2023. 13:05

Научиш их ти у клубу учи их Црква и католичка школа мој пријатељу.Врло лош одгој ваше деце.То се у Србији никад неће чути ,,уби Хрвата или Муслимана"Срамота.

Marco

17.01.2023. 13:06

Iskljucis decu iz skole roditelje optuzis za govor mrznje sto je u EU krivicno delo,i ne vratis im novac ajo su uplatili skoli.Tacka Pismeno dokazati svima u ikruzenju koji organizuju turnire za decu i to je izvinjenje svima.Bez toga znaci da i vi kao skola ili klub podsticete govor mrznje.Srbi treba ovaj incident da prijave u Eu kao i svaki sledeci pa kad svi budu poceli za sra...nya da placaju e onda xe prestati ludilo.

Aleksandar

17.01.2023. 13:06

Kaže "mi kao klub ne učimo našu decu takvim stvarima", nemoguće sa moje tačke gledišta jer to što su vikali ih uči država, crkva, porodica i društvo. Lažu čim zinu jer smo svi svedoci onoga što su radili i što rade protiv Srba! Deci se samo otelo pa su iskazali ono što nam većina tamo misli! Kod njih je to normalno ponašanje jer ipak su oni naslednici onih koji su pobili u genocidu preko milion Srba.

buki

17.01.2023. 13:07

Naravno da oni kao klub decu ne uče ustašluku, a nema ni potrebe, pošto to nauče još dok koriste pampers. Pitanje je šta mali Hrvati prvo progovore, baba, deda, tata ili ubi Srbina?

Marko

17.01.2023. 13:10

Fudbalski klub iz Splita treba da bude sankcionisan. Novčana kazna je najmanje, što je za očekivati, a možda bi i isključenje sa sledećeg turnira bilo sasvim opravdano. Pa da malo razmisle, šta govore i rade.

micko

17.01.2023. 13:28

Ma jest eto tako je ... ma Srbi provocirali a oni se jadni i naivni uvatili na udicu pa onda od muke su tako vikali ... a nisu učeni tome sigurno

Srbija

17.01.2023. 14:08

Pa dobro, oni su i u Prvom Svetskom ratu imali samo 2, 3 "Pavelica", pa u u Drugom "samo" 2, 3 opet, u poslednjem ratu isto samo 2,3 "Pavelica". Nekada je i 2, 3 dovoljno!

RS

17.01.2023. 15:12

Mozemo da kazemo da ta djeca nisu kriva nego oni od kojih su pokupili te izraze. Ja mislim da takve stvari polaze iz kuce, roditelji ih odgajaju tako. Dok mi nasu djecu odgajamo da sve vole i da postuju druge nacije i rase. Pa eto opet smo mi dezurni krivci za sve a njih brane njihovi prijatelji iz Evrope i SAD. Nema pravde definitivno!

Milovan

17.01.2023. 15:27

Svi nadležni u hrvatskoj treba da osude ali nažalost ti isti slave tog što to peva ubij srbina šta očekivati od takvih al mi smo uvek bili naivni i pomalo glupi

Srki

17.01.2023. 15:48

Snimak postoji, i nisu baš samo dva tri deteta skandirala, ne treba omekšavati stvari. Ali ne treba ih ni naduvavati. Klub sigurno nije poslao decu na turnir sa uputstvom da skandiraju koga treba ubiti, smatram da je isključivanje sa takmičenja bila preoštra mera, i da deca nisu kriva zato što napamet ponavljaju ono što su čuli u kući ili na televiziji. Skandiranje je trajalo veoma kratko, deca su odmah ućutkana, i od trenera i iz publike, tako da je i reakcija okoline bila sasvim odgovarajuća. Ipak, BiH je prošla kroz pravi pakao zbog podela među narodima, rane su velike i žive, i ovakve stvari tamo jednostavno ne smeju da se događaju.