RASPAD SISTEMA! Liverpul pregažen, Liga šampiona sve dalje: Brajton naneo bolan poraz posrnuloj četi Jirgena Klopa

Novosti online

14. 01. 2023. u 17:56

FUDBALERI Liverpula nastavili su niz loših partija u Premijer ligi i doživeli još jedan poraz koji ih udaljva, ne više od šampionske trke, već i od borbe za Ligom šampiona. Bolji od njih, i to ubedljivo, bio je Brajton, koji je na svom stadionu odneo pobedu rezultatom 3:0

РАСПАД СИСТЕМА! Ливерпул прегажен, Лига шампиона све даље: Брајтон нанео болан пораз посрнулој чети Јиргена Клопа

FOTO: Tanjug/AP

Znao je tim sa Enfilda i ranijih godina pod vođstvom Jirgena Klopa da ispusti bodove, gubio je kao i svi, ali nikada kao ove, nije se dešavalo da budu ovako nadigrani.

Kao i mnogo puta u sezoni 2022/2023 Liverpul je pregažen, i rezultatski i statistički i utiskom.

Klop bez Firmina, Nunjeza, Van Dajka, a njegov tim prosto nije ličio na sebe. Prvih 45 minuta je odolevao pred napadimo De Zerbijevog tima, a onda, ono što se naslućivalo desilo se u 47. minutu.

Sjajni Japanac Mitoma asistent, Soli Marč strelac. Samo šest minuta kasnije isti igrač povisio je na 2:0 na dodovanje mladog Irca, Itana Fergusona, koga je italijanski stručnjak lansirao u fudbalsku orbitu od kada je došao na obalu Engleske. 

Očekivalo se da će redsi silovito atakovati na gol rivala, ali to se nije desilo, baš kao i do tada bili su inferiorni.

Kazna za letargičan pristup stigla je u 82. minutu, kada je mrežu zatresao zaboravljena nada Mančester junajteda, iz ere Ser Aleksa Fergusona, Dani Velbek.

Liveprul je ovim porazom pao na poziciju osam, sa čak sedam bodova manje od četvrtog mesta koje vodi u Ligu šampiona, a na kom se alazi Njukasl. Svoj naredni meč odigraće 21. januara, kada će ugostiti Čelsi.

Sa druge strane, Brajton je ovom pobedom došao na poziciju sedam, tik ispred današnjeg rivala, a sledi im gostovanje Lesteru u narednom kolu premijer lige. 

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna