PREMIJER LIGA OVAKO NEŠTO NIJE DOŽIVELA: Uprava ne sme da dođe na stadion, neverovatno šta joj sve rade navijači

Novosti online

14. 01. 2023. u 17:23

SLAVNI engleski klub Everton je doneo odluku bez presedana uoči utakmice Premijer lige protiv Sautemptona, pošto je uveo zabranu upravnom odboru da prisustvuje ovom meču.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА ОВАКО НЕШТО НИЈЕ ДОЖИВЕЛА: Управа не сме да дође на стадион, невероватно шта јој све раде навијачи

FOTO: AP/Tanjug

Predsednik Bil Kenrajt, izvršna direktorka Denis Baret-Baksendejl, glavni finansijski direktor i strateški direktor Grant Ingls, direktor Grem Šarp, doživeli su to da ne mogu da uđu na kultno zdanje ekipe u kojoj rade - "Gudison park".

Članovi uprave dobili su takve instrukcije nakon što je klub primetio porast agresivnog ponašanja na nedavnim domaćim utakmicama, i nakon što su  čelnici dobili niz pretećih poruka.

FOTO: AP/Tanjug

Savetnik za sigurnost je izjavio:

- Nakon detaljne procene rizika, članovima uprave kluba rečeno je da ne bi trebalo da prisustvuju na današnjoj utakmici. Ovo je odluka bez presedana za Everton: nikada pre našem celom upravnom odboru nije naređeno da ne prisustvuje utakmici iz bezbednosnih razloga. Ovo je vrlo tužan dan za Everton i njegove navijače - navodi se u saopštenju kluba iz Liverpula.

Izvršna direktorka Denis Baret-Baksendejl navodno je ranije udarena dok je napuštala ložu "Gudison Parka" od strane jednog "navijača". U drugom incidentu navodno je njen automobil bio okružen i pljuvan, dok je predsednik Bil Kenrajt primio pretnje smrću. 

Zašto su navijači Evertona nezadovoljni?


Tim iz Liverpula predvođen Frenkom Lampardom nalazi se u zoni ispadanja sa 15 bodova.

Poslednji put u Premijer ligi Everton je pobedio još 22. oktobra prošle godine, kada je savladao Kristal Palas sa 3:0. Od tada je izgubio četiri prvenstvene utakmice i još dve odigrao nerešeno. Takođe, Everton je u novembru ispao iz Liga kupa, a u januaru je eliminisan iz FA kupa.

FOTO: AP

Početkom januara navijači su, nezadovoljni situacijom, napisali otvoreno pismo vlasniku kluba Farhadu Moširiju tražeći korenite promene. U odgovoru na pismo, Moširi je naveo da ima "poverenja u svoje zaposlene".

- Vjerujem u posao koji radi ne samo naš trener, već i naš sportski direktor i uprava. Ovo uverenje temelji se na mom poznavanju dubine i kvaliteta posla koji se obavlja.

Vlasnikove reči nisu uverile navijače Evertona, pa nakon utakmice sa Sautemptonom planiraju proteste.

Takođe, koalicija navijača pomenutog kluba pokrenula je kampanju koja ima slogan "pozvati Moširija da prizna njegovu zabrinutost oko lošeg položaja kluba".

Tokom današnje utakmice protiv "svetaca", navijači su obećali punu podršku Lampardu i njegovom timu. Takođe, grupa navijača istakla je kako "više ne mogu da tolerišu ovo, te da vlasnik kluba da se pozabavi flagrantnim nedostacima vođstva na nivou predednika, upravnog odbora i izvršne uprave".

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)