BRAZIL U POTRAZI ZA SELEKTOROM: Zinedin Zidan kandidat za klupu "karioka?"

Tanjug

14. 12. 2022. u 19:53

FRANCUSKI fudbalski stručnjak Zinedin Zidan mogao bi da preuzme reprezentaciju Brazila, koja je ostala bez selektora nakon što je Tite podneo ostavku posle eliminacije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

БРАЗИЛ У ПОТРАЗИ ЗА СЕЛЕКТОРОМ: Зинедин Зидан кандидат за клупу кариока?

FOTO: EPA

Fudbalski savez Brazila (CBF) želi da bivši trener Real Madrida vodi reprezentaciju ove zemlje na narednom Svetskom prvenstvu, koje će biti održano 2026. godine, tvrdi "Okdiario".

- CBF nije uspeo da se dogovori sa Pepom Gvardiolom, a Zidan je sada prvi na listi želja za selektora Brazila. Čelnici CBF-a veruju da će rezultati, koji stoje iza Zidana, da budu zalog ​​velikom poštovanju u svlačionici, među novinarima i navijačima - navode brazilski mediji.

Međutim, Zidan se nada da će sesti na klupu Francuske po završetku Svetskog prvenstva u Kataru, pošto očekuje da se Didije Dešan povuče sa mesta selektora "trikolora".

"Parizijen" je nedavno objavio da će Dešan ostati selektor Francuske do završetka Evropskog prvenstva 2024. godine.

- Predsednik CBF-a Ednaldo Rodrigeš odlučio je da lično izabere selektora Brazila, a ime novog šefa struke "karioka" biće objavljeno u januaru 2023. godine - zaključuju brazilski mediji.

Podsetimo, Zidan (50) je u dva navrata trenirao Real, a sa madridskim klubom osvojio je 11 trofeja.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)