NAPADAČ PARTIZANA ZA ISTORIJU: Rikardo Gomeš juri dve dvadesetice

Novosti online

03. 11. 2022. u 16:10

FUDBALER Partizana Rikardo Gomeš ima dodatne motive za večerašnji meč protiv Slovackog u Ligi konferencija. Osam golova postigao je na evropskoj sceni ove sezone sjajni napadač i postao je rekorder crno-belih po broju pogodaka u međunarodnim takmičenjima.

НАПАДАЧ ПАРТИЗАНА ЗА ИСТОРИЈУ: Рикардо Гомеш јури две двадесетице

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Igrač sa Zelenortskih ostrva je dao dva gola u kvalifikacijama za Ligu Evrope, tri u kvalifikacijama za Ligu konferencije i tri u grupnoj fazi iste. I sve to kada se sabere, dođe se do zbira od 19 evropskih pogodaka u crno-belom dresu. To je za tri više nego što je suma do koje je stigao Kleo, koji je bio rekorder do ove sezone.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Zato će Rikardo večeras protiv Slovackog imati dodatni motiv da novim pogotkom dođe do okrugle cifre od 20 golova na evropskoj sceni i tako dodatno uveća svoj rekord.

Najefikasniji igrač na međunarodnoj sceni kada su svi srpski klubovi u pitanju je nekadašnji napadač Crvene zvezde Zoran Filipović sa 28 pogodaka. Iza njega su Bora Kostić i Dušan Savić sa po 20, kojima bi Gomeš mogao večeras da se pridruži.

Ima golgeter Partizana još jedan broj 20 ispred sebe koji juri: broj golova u ovoj sezoni na svim frontovima. Gomeš je odigrao 26 mečeva, a postigao 19 pogodaka. Jedan mu je "oduzet", jer je jedan gol protiv Radničkog iz Niša zvanično zaveden kao autogol.

Odigraće udarna igla Partizana večeras 130. meč u crno-belom dresu, na kojima je postigla 83 gola uz 17 asistencija. Zaista, impresivan učinak za ovog napadača.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave