LIGA ŠAMPIONA: Nemci surovo raspršili ukrajinske snove, Škoti doživeli brodolom u Španiji

Novosti online

02. 11. 2022. u 20:39

RANI večernji termin doneo je rasplet u grupi F ovogodišnje Lige Šampiona

ЛИГА ШАМПИОНА: Немци сурово распршили украјинске снове, Шкоти доживели бродолом у Шпанији

FOTO: EPA

Favoriti su opravdali svoje uloge, pa su tako Real i Lajpcig zabeležili ubedljive trijumfe protiv Seltika, odnosno Šahtjora. 

Španski tim je na svom "Santjago Bernabeu" odneo pobedu rezultatom 5:1. Luka Modrić je načeo mrežu Škota već u 6. minutu. Rodrigo je u 21. povisio na 2:0 sa bele tačke. Potom zeleno-beli promašuju penal, a Marko Asensio to kažnjava u 51. minutu i donosi ubedljivih 3:0. 

Vinisijus Žunior je nastavio raspodiju tima iz Madrida u 61. minutu, a Valverde donosi ogromnih 5:0. Počasni gol za Seltik u brodolom koji su doživeli na proputovanju iberijskim poluostrvom bio je delo Žote u 84. minutu.

U drugom meču grupe F Šahtjor je zbog rata u Ukrajini u Varšavi kao domaćin dočekao nemački Lajpcig u meču u kome su tri boda donosila ukrajinskom timu prolazak u nok-aut fazu.

Ipak sve nade su im ekspresno raspršene, prvo je Nkunku u 10. minut već doveo Lajpcig u prednost sa kojom se otišlo u svlačionice na poluvremenu.

A onda, Andre Silva u 50. minutu duplira prednost, potom mađarski super-talent Dominik Šobolžai povećava na 3:0, a Dani Olmo, nekadašnji igrač Dinama iz Zagreba postavlja konačnih 0:4. 

Lajpcig se tako sa pozicije dva plasirao u eliminacionu fazu, dok će Real kao pobednik grupe F otići u osminu finala najelitnijeg takmičenja Evrope. 

Šahtjor će svoj evropski put nastaviti u Ligi Evrope, dok u Glazgovu neće biti evropskog proleća.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna