SRAMOTA! "Za dom spremni” i nacistički pozdravi na finalu kupa, ali ne u Hrvatskoj, igrali i Srbi (FOTO/VIDEO)

Novosti online

01. 10. 2022. u 15:39

NEZAPAMĆENI skandal viđen je u srcu Australije, kada je Sidnej u finalu Kupa Australije dočekao Makartur, gosti su slavili 2:0, a scene tokom meča zgrozile su planetu.

СРАМОТА! За дом спремни” и нацистички поздрави на финалу купа, али не у Хрватској, играли и Срби (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Printskrin/Tviter/GLR_Clarke

Nije na "Vestern Sidnej stadionu" bilo nimalo prijatno, sa jedne tribine skandirali su "za dom", dok je druga odgovorila "spremni", što je bilo ispraćeno aplauzima.

Posebno je zanimljivo da su se na terenu našli i fudbaleri srpskog porekla, jedan od njih bio je i Aleksandar Šušnjar, momak rođen u Pertu, koji dolazi iz srpske porodice, a nastupao je i za mlađe selekcije naše zemlje.

Inače, Sidnej junajted je klub nastao 1958. godine od strane hrvatskih iseljenika, a prvobitno je nosio ime Sidnej Kroatija, da bi krajem 80-ih promenio ime zbog zakona po kome Australija ne dozvoljava nacionalna obeležja u imenima klubova, ali je u grbu zadržao šahovnicu.

Sidnej je takođe i prvi drugoligaš koji je došao do finala kupa. U svakoj rundi bili su autsajderi, a na putu do odlučujućeg duela savladali su Vestern junajded i Brizbejn rour.

U finalu je takođe igrao protiv favorita, ali u svom gradu. Zato ga je gledalo dosta domaćih Hrvata, od kojih su mnogi podržali klub i to ne baš na primeren način, a neki su meč pratili uz nacističke pozdrave.

BONUS VIDEO:  POBEDNIČKA PARADA "KRALjEVA": Fudbaleri Reala na ulicama Madrida proslavili 14. titulu prvaka Evrope

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024