ZAVRŠENA JEDNA ERA: Dejan Savić više nije trener vaterpolista Srbije

Novosti online

01. 10. 2022. u 10:33

LEGENDARNI vaterpolo trener Dejan Savić podneo je ostavku na mesto selektora nacionalnog tima, preneo je Vaterpolo savez Srbije.

ЗАВРШЕНА ЈЕДНА ЕРА: Дејан Савић више није тренер ватерполиста Србије

FOTO: M. Vukadinović

Trofejni stručnjak je nakon više obavljenih razgovora odlučio da podnese neopozivu ostavku koja je prihvaćena.

Za deset godina koliko je bio na kormilu Srbije ostvario je velike rezultate koji su ga svrstvali među najbolje, ako ne i najboljeg trenera na svetu.

- Želimo Dejanu Saviću puno uspeha u nastavku karijere. Sigurni smo da naš Deki ima još puno toga da pruži srpskom vaterpolu i sportu kao što je to činio do sada. Legendo, puno sreće - poručili su iz VSS.

Savić je osvojio sve što se moglo osvojiti u vaterpolu sa reprezentacijom. Evropski šampion je bio u tri navrata - 2014, 2016. i 2018. godine. Dva puta je "delfine" vodio do trofeja u Svetskoj ligi (2014. i 2015), Svetski kup je osvojio 2014. godine.

Dejan Savić/FOTO: EPA

Posebno vredi istaći titulu prvaka sveta 2015. godine, kao i dva uzastopna zlata na Olimpijskim igrama - u Riju 2016. i Tokiju 2021. godine.

Posle najveće sportske smotre u Japanu došlo je do smene generacije. Zlatni "delfini" su otišli u reprezentativnu penziju, pa je na novim mladim snagama da nastave žetvu trofeja.

Ipak, Evropsko prvenstvo u Splitu nije prošlo kako se očekivalo, pošto je Srbija zauzela tek deveto mesto.

BONUS VIDEO: SPORTISTA 2021. GODINE: Filip Filipović je jedan od najtrofejnijih srpskih olimpijaca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu