ZVEZDA I PARTIZAN NAJAKTIVNIJI: Večiti najviše pazarili tokom letnjeg prelaznog roka u Srbiji

M. BLAŽIĆ

16. 09. 2022. u 09:50

LETNjI prelazni rok u fudbalskoj Srbiji je završen sa poslednjim minutom 15. septembra, za razliku od nekih ranijih godina potpuno mirno.

ЗВЕЗДА И ПАРТИЗАН НАЈАКТИВНИЈИ: Вечити највише пазарили током летњег прелазног рока у Србији

FOTO: M. Vukadinović

Svi superligaši su posao završili mnogo pre isteka roka, tako da je zavesa na letnju pijacu spuštena bez ikakve pompe.

Kao i prethodnih godina, najaktivniji su bili "večiti" rivali, pa je tako Crvena zvezda angažovala čak osam novih fudbalera (Bukari, Kangva, Pešić, Prucev, Mitrović, Azarov, Milunović i Kulibali), dok je u komšiluk stigao jedan novajlija manje (Traore, Šehović, Filipović, Belić, Dijabate, Pavlović i Marković).

Kada su u pitanju odlasci mnogo veći promet je zabeležen na crno-beloj strani Topčiderskog brda, pošto je između dva šampionata Partizan napustilo čak 15 igrača, a od obeštećenja je inkasirano samo 4,5 miliona evra. Crveno-beli su ostali bez oba špica iz finiša prethodne sezone (Omodžijuanfo i Pavkov) i još devetorice fudbalera, što je u klupsku kasu donelo još manje nego Partizanu, svega 3,55 miliona evra.

Finansijski je najbolje prošao Čukarički potrošivši samo 150.000 na ime obeštećenja za Stefana Tomovića iz Proletera, dok su odlasci Rakonjca, Šapića i Roganovića doneli klubu čak tri miliona. Kada se pogleda celokupan bilans 16 klubova Superlige na specijalizovanom sajtu "Transfermarkt", superligaši su za prodaju igrača (otišlo 285) zaradili 15,44 miliona evra, a za dolaske (289 fudbalera) su platlu 8,575 miliona evropskih novčanica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri