NEVEROVATAN MEČ U HUMSKOJ: Partizan pokazao zube moćnoj Nici

Александар Илић
Aleksandar Ilić

15. 09. 2022. u 22:54 >> 22:55

FUDBALERI Partizana sastali su se sa Nicom u 2. kolu Lige konferencija, a srpski tim je pružio jak otpor renomiranom protivniku. Pred nešto više od 9000 navijača odigran je duel bez pobednika 1:1.

НЕВЕРОВАТАН МЕЧ У ХУМСКОЈ: Партизан показао зубе моћној Ници

FOTO: M. Vukadinović

Nije dobro počelo po Partizan. Već u drugom minutu levi bek gostiju iskoristio je napad po boku i uspavanu reakciju odbrane "parnog valjka" i izgubljenu loptu Markovića da zatrese mrežu već u prvom napadu Nice.

Igrač koji je pojačao francuski klub ovog leta iz Fulama odloženu loptu Laborda je iskoristio da iz srca šesnaesterca uputi neodbranjiv udarac desnom, slabijom nogom i naplati lošu reakciju odbrane crno-belih.

Nakon gola probudio se domaći sastav. Dva napada pokušali su crno-beli da organizuju preko Rikarda, a odbrana je dobro reagovala. Evidentno je bilo da su gosti skautirali sastav iz Humske, te su dobro markirali Gomeša tokom celog meča.

FOTO: M. Vukadinović

Iako su kontrolisali posed gosti ozbiljnu priliku čekali su sve do 26. minuta. Izbegao je Labord ofsajd zamku i potom pored Markovića uputio udarac sa oko pet metara. Odličan pokušaj zaustavio je golman domaćih. Dva minuta kasnije Dante je pokušao nakon prekida, Popović još jednom siguran.

Fantastičnu priliku da izjednači imao je Partizan u 44. minutu. Odbijena lopta posle udarca Rikarda stigla je do Natha koji je uputio udarac sa oko 13 metara. Šmajhel je već bio savladan, ali je loptu na putu do mreže i već viđeni gol zaustavio alžirski bek Jusuf Atal, ostalo je 1:0 na poluvremenu.

Probao je Pepe da šutira iz prekida u 54. minutu, a pokušaj bivšeg fudbalera Reala i Arsenala otišao je daleko preko gola domaćih. Ipak, u 60. minutu erupcija oduševljenja domaće publike.  

Kroz brzu tranziciju i niz odličnih dodavanja Partizan je kreirao priliku koju je na dodavanje Natha Dijabate pretočio u izjednačenje. Dočekao je loptu na desnoj strani i neodbranjivo je plasirao u dalji ugao.

FOTO: M. Vukadinović

Usledio je potom novi napad u kojem je Andrade mučio odbranu, uspeli su da se odbrane gosti, a potom još jednom u 70. minutu uzbuđenje. Proigrao je Dijabate Gomeša, a on sa desetak metara uspeo je da promaši nepromašivo. 

Ofanzivno je do kraja zaigrao Partizan, delovalo je da puleni Gordana Petrića žele sva tri boda, a čak su u momentima naterali rivala da se u potpunosti povuče na svoju poluvinu, međutim, mreže su mirovale. Tok celog meča pročitajte u nastavku:

PARTIZAN - NICA 1:1 (0:1)

(Dijabate 60'- Brajan 2')

90' Četiri minuta produženo je drugo poluvreme.

88' Pokušao je Lutovac po strani, bio je blokiran.

85' Partizan se odlučio za inicijativu, kontroliše igru, ali nedostaje završnica.

78' Traore je mesto ustupio Samedu Baždaru.

76' Spao je sada tempo igre, svesni su i gosti da moraju da uspore, jer upravo sporiji tempo više odgovara francuskom timu, a puleni Gordana Petrića vezali su nekoliko sjajnih prilika.

70' Au, šta je promašio Rikardo Gomeš. Dijabate je uspeo skoro sa centra da utrči u šesnaesterac, odlučio se da proigra Gomeša, a on je sa desetak metara šutirao preko gola!

67'  Dobra lopta, još jedna po levoj strani, Urošević je pokušao glavom, pored gola Šmajhela. Andrade je mesto ustupio Aleksandru Lutovcu.

FOTO: M. Vukadinović

64' Hitro krilo crno-belih ponovo se našlo u prvom planu, ali ga je ovaj put Brajan zaustavio neposredno pre nego što je pokušao da zada završni udarac.

MAJSTORIJA DIJABATEA: Ovako je fudbaler Partizana zatresao mrežu Nice (VIDEO)

60' Erupcija oduševljenja u Humskoj. Dijabate je fantastičnu akciju koja je krenula sa polovine crno-belih krunisali golom. Andrade i Urošević su fantastično kombinovali, a na drugoj strani strpljivo je Dijabate čekao šansu, i dočekao ju je. Plasirao je loptu fantastično u gol rivala!

60' GOL ZA PARTIZAN!

57' Nesigurno Partizan deluje u odbrani, često igrači crno-belih gube tlo pod nogama, što stvara dodatni prostor gostima, Labord se tako našao ispred Popovića, katastrofalno je šutirao, promašio je ceo gol.

56' Trenutni rezultat meča Keln - Slovacko je 3:2.

54' Opasan prekid izveo je Pepe, daleko preko gola Popovića.

52' Traore je dobio žuti karton zbog neopreznog starta ispred šesnaesterca. Traore je pokušao da uđe u šesnaesterac, usledila je nova dobra prilika za goste.

46' Nastavljen je meč u Humskoj.

Prema zvaničnim podacima iz PR tima Partizana, na stadionu je prisutno 9126 gledalaca.

PRVO POLUVREME 0:1

Gromoglasan aplauz dobili su igrači Partizana prilikom ulaska u tunel stadiona u Humskoj. Zadovoljna je publika crno-belih kako igraju njeni ljubimici, a ovakvo ponašanje ne samo najvatrenijih pristalica, već i ostalih na stadionu, može samo da ohrabri izabranike trenera Petrića pred nastavak ovog evropskog duela.

FOTO: M. Vukadinović

45+2' Namestio se na šut Andrade, snažno je raspalio po lopti, a Šmajhel je spasao Nicu koja nije bila kažnjena zbog toga što je ostavila igrača domaćih samog po boku.

45' Dva minuta produžen je prvi deo meča

44' Rikardo Gomeš je kombinovao sa  Nathom, lopta po strani dolazi do Dijabatea, a on ulazi u peterac, proigrao je Gomeša, a njegov pokušaj bio je blokiran, ipak iz drugog plana lopta dolazi do Natha, a on snažno šutira. Na gol liniji je loptu sklonio Atal kome se potom ukazivala pomoć jer ga je lopta pogodila u glavu.

FOTO: M. Vukadinović

40' Posle 39 minuta igre statistika kaže da je Partizan imao manje loptu u posedu (43% vremena, naspram 57% Nice), a samo jedan šut manje (4:5). Crno-beli su nešto neprecizniji u dodavanjima, 77% ih imaju uspešnih (154 od 200), a francuski klub 84% (261 od 311).

39' Pokušao je Urošević da proigra Andradea, ubacio je loptu, a ispred ofanzivnog veziste crno-belih reagovao je štoper gostiju.

37' Napravili su Petrićevi puleni pritisak na poslednju liniju crno-belih.

35' Pomalo neujednačen kriterijum ima sudija Endru Modli, deluje da gostima dozvoljava nešto grublju igru na meču.

29' Slična situacija na drugoj strani, Živković je probao glavom, samo korner, pogodio je nekog od defanzivaca. Za to vreme navijači Partizana napravili su bakljadu kako bi pokušali da dodatno motivišu igrače crno-belih.

28' Dante skače nakon dobrog centaršuta, tukao je glavom pravo u Popovića.

26' Nova opasna prilika za goste, iskosa je iza leđa odbrane izašao Labord, šutirao je, a Popović je odlično zatvorio ugao.

23' Odlično je Rikardo oduzeo loptu i pobegao Danteu, nije napadač crno-belih imao podršku saigrača.

22' Dobar centaršut crno-belih, do lopte je umalo došao Igor Vujačić, samo aut za goste.

20' Andrade odličan u odbrani, dodaje do Rikarda Gomeša, a vidi se da su gosti odlično skautirali crno-bele, Todibo na napadaču domaćih igra flaster.

FOTO: M. Vukadinović

16' - Dante je proigrao Atala, a ovaj bio blokiran. Treba istaći fantastičnu atmosferu na stadionu. Navijači pevaju i pokušavaju domaće igrače da probude nakon primljenog gola.

14' - Pokušao je da pobegne trojici čuvara Gomeš, bio je zaustavljen.

12' - Pokazao je nesigurnost u ispucavanju Kasper Šmajhel, ipak nije bilo kazne za gosta.

6' - Dijabate se probio po desnoj strani, ali nije uspeo da centrira kako je želeo zbog trojice rivala koji su bili ispred njega. Potom je probao i Živković, takođe bezuspešno. Ali, i treći put su se oprobali crno-beli, posle lob-dodavanja Andrade za Rikarda Gomeša, koji je glavom poslao loptu tik pokraj spoljne ivice stative gola Nice.

FOTO: V. Popović

4' - Partizan pokušava da borbenošću što pre dođe u posed lopte i, bez oklevanja, potom krenepo izjednačenje. Bodre ga "grobari" vrlo glasno, svesni da je tek početak meča i da i te kako ima vremena za povoljniji rezultat.

ŠOK ZA PARTIZAN: Nica dala gol posle dva minuta (VIDEO)

3' - Neverovatno kako se lopta odbijala u odbrani crno-belih, došla je do beka koji je natrčao na loptu i s leve strane je nisko poslao u dalji donji ugao gola crno-belih-

2' - Iskoristili su odmah gosti grešku odbrane Partizana. Brajan je bio strelac.

2' - Gol! Nica vodi!

Meč je počeo minutom ćutanja za preminulog kompozitora Kornelija Kovača, a sa razglasa je puštena himna Partizana koju je on komponovao.

UOČI MEČA

Danilo Pantić oduševio je okupljene navijače na zapadnoj tribini, vezista crno-belih koji ne nastupa zbog povrede pozdravio je navijače i slikao se sa najmlađima od njih.

V.M.P

Navijači pristižu na stadion u Humskoj. Trenutno ih je po slobodnoj proceni oko tri hiljade. Ostalo je 30 minuta do početka meča.

PARTIZAN: Popović - M. Živković, Marković, Vujačić, Urošević - Fejsa, Traore, Natho - Dijabate, Andrade - Rikardo Gomeš

NICA: Šmajhel - Vrajan, Dante, Todibo, Atal - Tiram, Lemina, Lil, Pepe, Boudai, - Labord

Partizan je u prvom kolu remizirao sa Slovackom (3:3), dok je Keln protiv Nice takođe remizirao rezultatom 1:1.

Zanimljivo je da su crno-beli u drugi meč Lige konferencija ušli osokoljeni ubedljivom pobedom u domaćem šampionatu, savladana je Mladost 6:0, te puleni Gordana Petrića u meč ulaze sa samopouzdanjem.

Delegacija Nice posetila je Partizanov stadion, a Nenad Bjeković, predsednik FS Srbije i legenda Partizana na poklon od nekadašnjeg kluba dobio je dres.

FOTO: FK Partizan

REČ TRENERA PARTIZANA

Gordan Petrić bio je jako rečit pred meč.

 –Ne znam šta da vam kažem u vezi meča. Gledali smo tri utakmice Nice, gledali smo poslednju utakmicu u prvenstvu koju je Nica dobila 3:1 i delovalo mi je da to nije najjača ekipa sa kojom smo igrali do sada. Mislio sam da je Zvezda jača ekipa od Nice, ali sam mišljenje promenio gledajući snimak protiv Kelna. U druge dve utakmice smo videli da Nica ima izuzetno jak sastav i da ima igrače koji su tehnički dobro potkovani i brzi. Igramo protiv ekipe koja čini mi se trenutno spava, ali može da se probudi svakog trenutka. Moramo da odgovorimo na njihov stil igre i da primenimo naš stil i probamo da izvučemo povoljan rezultat. Danas ćemo videti kako su igrači i da li su svi zdravi – rekao je Petrić

Trener Partizana ne može da računa na suspendovanog Kristijana Belića dok se Kvinsi Menig tek oporavio od povrede.

REČ TRENERA NICE

Trener Nice Lusijan Favr istakao je da ceni Partizan

- Gledao sam kako igra Partizan i dosta cenim tu ekipu. Pokazali su se kao ekipa koja ima snažan karakter, to se moglo videti na utakmici protiv Slovackog. Vratili su se iz zaostatka sa igračem manje, što nimalo nije lako - istakao je Favr na konferenciji za medije pred duel koji se igra u četvrtak od 21 čas z Humskoj.

Dobio je Švajcarac i pitanje o najnovijoj akviziciji Nice - Nikolasu Pepeu.

- Potrebno mu je vreme za prilagođavanje, ali igra sa strašću i ima dosta kvaliteta. Može da igra na više poziciija, naravno, treba tu mnogo da se radi, ali ono što je potrebno jeste vreme za prilagođavanje. Pre svega zauzima prostor što je vrlo dobro i to smo jasno videli u meču protiv Ajačija, tada je stvorio puno dobrih prilika i nadamo se da će tako i da nastavi.

BONUS VIDEO: Parni valjak u Humskoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MNOGI GA NE VOLE, ALI ON TERA PO SVOM: Argentinac provocirao domaće navijače, pa odveo Aston Vilu u polufinale