TENISKI SVET NA NOGAMA: Legendarni Francuz optužio Nadala i Špance za doping

Novosti online

15. 09. 2022. u 09:10

Rafael Nadal, vlasnik 22 grend slema, poražen je u osmini finala Ju-Es opena od Frensisa Tijafoa.

ТЕНИСКИ СВЕТ НА НОГАМА: Легендарни Француз оптужио Надала и Шпанце за допинг

FOTO: EPA

Bik sa Majorke je trijumfovao na Australijan openu i Rolan Garosu, dok je Vimbldon osvojio Novak Đoković, a u Njujorku je slavio jedan drugi Španac - Karlos Alkaraz.

A da se nešto valja iza brega kada su Španci u pitanju otkrio je legendarni Janik Noa. Naime, bivši francuski teniser optužio je Nadala i španske sportiste da koriste nedozvoljena sredstva, što mu nije prvi put.

Noa je posebno apostrofirao vlasnika 22 grend slema koji već određeno vreme ima problem sa kondicijom, ali nije imao dokaze kojima bi potkrepio tvrdnje. 

- Kako Španija može da dominira u sportu iz dana u dan? Da li su otkrili tehnike i metode koje niko drugi ne zna. Ako nemate magični napitak, teško je pobeđivati. Nismo testirani na isti način kao većina naših protivnika iz drugih zemalja. Najbolji način je prihvatanje dopinga, tada će svi imati magični napitak - rekao je Janik Noa.

FOTO: Tanjug/AP

 

Pre nekoliko meseci buru oko Nadala je podigao nemački doktor Fric Zergel koji takođe sumnja u doping, o čemu se godinama spekuliše. 

Naime, Nadal mesecima priča da ima ozbiljne probleme sa povredom stopala zbog kojih je bio podvrgnut specijalnom tretmanu. Kako je otkrio, pred svaki meč dobijao je injekciju u nerv u stopalu da bi se ono "umrtvilo".

- Nadal je pokazao neke abnormalnosti. Imam trajnu sumnju u to što radi i što se tiče regeneracije i cele njegove atletizacije. Takođe, Nadal dolazi iz Španije, iz zemlje koja nije baš poznata po tome što posebno pažljivo prati svoje heroje - rekao je tada Fric Zergel.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest