"DIVLJE HORDE" SE SRUČILE NA GRAD: Navijači Kelna napravili haos i ostavili pustoš u Nici

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

09. 09. 2022. u 21:31

PRAVA pustoš ostala je za navijačima Kelna u Nici sinoć u okviru meča prvog kola Lige konferencija (1:1), u istoj grupi u kojoj nastupaju i Partizan i Slovacko.

ДИВЉЕ ХОРДЕ СЕ СРУЧИЛЕ НА ГРАД: Навијачи Келна направили хаос и оставили пустош у Ници

FOTO: Tanjug/AP

Nekoliko hiljada nemačkih navijača slilo se u grad na mediteranskoj obali, a među njima je prednjačilo 200 do 300 najradikalnijih, koji su lomili izloge i obračunavali se sa pristalicama domaćina. Povređena su 32 navijača i devetoro policajaca.

Prefekt oblasti kojoj pripada Nica, Bernar Gonzales, osudio je nerede koje su izavali gosti, ističući između ostalog, da se radi o "divljim hordama koje su se sručile" na Nicu.

Jedan od navijača je u veoma teškom stanju, ali više nije u životnoj opasnosti. On je pao s pet metara visine na tribinama, pokušavajući da preskoči ogradu. Ispostavilo se da se radi o jednom od navijača Pari Sen Žermena, koji se nalazio među pristalicama Kelna! Potvrđeno je da se grupica navijača PSŽ pridružila Nemcima. Klub iz prestonice se odmah ogradio od njih.

- PSŽ najoštrije osuđuje nasilje koje se dogodilo - saopštili su iz Pariza i naglasili da je grupi navijača PSŽ koja se pridružila najradikalnijim pristalicama Kelna još 2010. godine zabranjen ulazak na "Park prinčeva".

BONUS VIDEO: "Grobari" uz Partizan i u Slovačkoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili