HRVATI ODLEPILI ZA SRBINOM: Aleksandar Mitrović je u komšijskim medijima srpski Hulk! Našem "orlu" se klanja region

Novosti online

09. 09. 2022. u 18:44

LOJALNOST, upornost, radna etika, "usijana srpska glava" se ohladila i postala prava fudbalska senzacija, miljenik kuloara najsporednije stvari na svet, o čemu svedoče i kontinuirani hvalospevi u tekstovima portala u uvek, prema nama negativno nastrojenim medijima u Hrvatskoj. Aleksandar Mitrović je uspeo i to, postao je Srbin kome se dive komšije.

ХРВАТИ ОДЛЕПИЛИ ЗА СРБИНОМ: Александар Митровић је у комшијским медијима српски Хулк! Нашем орлу се клања регион

FOTO: M. Vukadinović

Ipak, pre početka nove sezone Premijer lige mnogi u regionu, ali i na Ostrvu bili su jako skeptični kada je u pitanju način na koji će se adaptirati momak iz Smedereva i aktuelni napadač Fulama na najkvalitetniji nacionalni šampionat sveta.

Nakon šest kompletiranih kola, reprezentativni golgeter i rekorder po broju datih golova u dresu Srbije zapušio je usta kritičarima, i pokazao ko je taj gorostasni Srbin od kog strahuju protivničke odbrane.

Aleksandar Mitrović se nalazi na drugom mestu liste strelaca Premijer lige sa ukupno šest postignutih golova za tim sa obale Temze. 

Jedini efikasniji od njega je gol-mašina iz Norveške i napadač šampionskog Mančester sitija - Erling Holand, koji je već deset puta tresao mrežu protivnika.

FOTO: EPA

Činjenica da Mitrović nastupa za ekipu koja je tek ušla iz Čempionšipa u elitno društvo daje dodatno na težini učinku srpskog reprezentativca, a na tu temu je u svom opširnom tekstu danas pisao i uticajni hrvatski portal ''Indeks HR'' koji je Mitrovića nazvao ''srpskim Hulkom''.

- Dok svi pričaju o Halandu, srpski Hulk u njegovoj senci dominira Premijer ligom - naslov je pomenutog teksta.

Ističe se takođe i da je Fulam imao težak raspored u prvih šest kola i da je igrao protiv Liverpula, Totenhema, Arsenala, Brajtona, ekipa koje se nalaze u prvih sedam na tabeli.

''Indeks HR'' podseća da je Mitrović briljirao prošle sezone u Čempionšipu, gde je postavio novi rekord po broju golova u jednoj sezoni, kao i da blista i u dresu reprezentacije Srbije, a da je prvi gol za ''orlove'' postigao baš protiv Hrvatske pre oko devet godina u Beogradu.

- Baš kao i Hulk, Mitrović je neverovatan i to svi vide. Ove sezone konačno je pokazao ono što se godinama naziralo, da je u isto vreme igrač koji unutar samog 16-erca može napraviti probleme najboljim svetskim defanzivcima te onaj od kog će profitirati i cela ekipa - navodi se u tekstu.

Foto: Profimedia

Na kraju se zaključuje da je Mitrović prerastao Fulam i da je to sada suviše mali klub za njegove mogućnosti.

- Uzorak je mali, ali sve dosad viđeno nije slučajno niti se može promeniti. Dovoljno je viđeno kada se slika upotpuni sa svime iz rekordne prošle sezone, kada je igrao u Čempionšipu.

- Jedina istina zapravo je jednostavna: Fulam je za njega daleko premali klub. Ovakav Aleksandar Mitrović spada među samu napadačku elitu Evrope te nije nimalo slučajno da je upravo njega i Vlahovića brazilski selektor izdvojio kao dvojac kojeg se mora paziti svaka reprezentacija.

N. Skenderija

- Jer Mitrović je zaista poput Hulka: neverovatan u svojim sposobnostima te nezaustavljiv u svojim namerama. Dosad su se u to uverili najbolje ekipe i najbolji defanzivci Premijer lige. Uskoro bi se u to mogli uveriti i njegovi poslodavci jer on bi zaista bio pojačanje gotovo za svaku ekipu. Osim možda onu koja ima Holanda ili Kejna, ali takve su izuzetak, a ne pravilo - zaključuje hrvatski ''Indeks'' u svom tekstu.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna