KAMIONI NOVCA STIŽU NA MARKANU: Crvena zvezda ne ide u Ligu šampiona, ali će ipak zaraditi baš mnogo!

Novosti online

23. 08. 2022. u 23:03

CRVENA zvezda nije uspela da se plasirala u grupnu fazu Lige šampiona, ali i "selidba" u Ligu Evrope će joj omogućiti da zaradi ogroman novac od evropske kuće fudbala.

КАМИОНИ НОВЦА СТИЖУ НА МАРКАНУ: Црвена звезда не иде у Лигу шампиона, али ће ипак зарадити баш много!

Foto Shutterstock

UEFA je prilično finansijski darežljiva prema članovima fudbalske elite, čak i prema onima koji ne uspeju da se domognu najkvalitetnijeg takmičenja, a kako je Zvezda u plej-ofu eliminisana od Makabija iz Haife posle revanša na Marakani, i takav eplog značajno će popraviti stanje u svojoj "kasi".


Naime, sam ulazak u grupnu fazu Lige Evrope UEFA nagrađuje sa 4,11 miliona evra.

Naravno, bilo bi po Zvezdu isplativije da je prošla u Ligu šampiona, jer bi umesto 4,11 dobila 15,64 miliona evra, ali ni pomenuta suma nije zanemarljiva.


Ali, to je samo početak.


Svaka pobeda u grupnoj fazi Lige Evrope donosi 630.000 evra, a remi 210.000.


Ako ekipa uspe da bude na prvom mestu posle šest kola grupne faze u njenu klupsku kasu stiže dodatnih 1,1 milion evra, dok drugoplasirani dobija 550.000. To su sigurni bonusi, a potom slede nove zarade, u zavisnosti od uspeha u nokaut fazi, koje se sabiraju, odnosno za svaki pređeni stepenik garantovana je posebna novčana nagrada - 500.000 dobija svaki klub koji uđe u fazu plej-ofa, 1,2 miliona za osminu finala, 1,8 miliona evra za četvrtfinale, polufinalisti dobijaju još po 2,8 miliona, finalisti po 4,6 miliona evra, a pobednik Lige Evrope dodatna četiri miliona.


Na sve to, klubovi dobijaju i "deo kolača" od TV prava, a koliko tačno, zavisiće od toga dokle "doguraju" u elitnom takmičenju, ali dobijaju i deo marketinške zarade na osnovu desetogodišnjeg UEFA koeficijenta svakog kluba.

Najmanja takva dodatna zarada je 132.000 evra, a najveća 4.224.000.

Bonus video: Sve oko Marakane je bilo u crvenom i belom pred meč Zvezda - Makabi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!