VELIKA SENZACIJA U PREMIJER LIGI: Posrnuli i otpisani Mančester junajted nokautirao Liverpul (VIDEO)

Novosti online

22. 08. 2022. u 22:51

NAZVATI bilo koju pobedu Mančester junajteda senzacijom možda nije u redu ako se uzme u obzir bogata istorija fudbalskog giganta iz Engleske, ali imajući u vidu situaciju u kojoj se ekipa sa "Old Traforda" nalazi - možda je baš to pravi opis za trijumf nad Liverpulom u velikom derbiju Premijer lige - 2:1.

ВЕЛИКА СЕНЗАЦИЈА У ПРЕМИЈЕР ЛИГИ: Посрнули и отписани Манчестер јунајтед нокаутирао Ливерпул (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Junajted je sezonu počeo blamažom protiv Brajtona na svom stadionu (1:2), a onda je deklasiran od Brentforda (4:0). Nije baš ni Liverpul briljirao (2:2 sa Fulamom i 1:1 sa Kristal Palasom), ali je gost u daleko stabilnijem stanju "van terena".

Jer, u danu kada se održavao veliki derbi engleskog fudbala, održavali su se i veliki protesti navijača Mančester junajteda protiv uprave, kako zbog očajnih rezultata, tako i vrlo diskutabilne finansijske politike, ali i situacije u kojoj velikani poput Kristijana Ronalda žele da napuste klub.

Taj isti velikan Ronaldo je meč počeo na klupi, kao i jedno od najskupljih pojačanja Junajteda, čovek koji ume da briljira ali i da strašno kiksne u odbrani, Hari Megvajer, pa su se pristalice domaćih (pred kojima je predstavljeno najnovije, "spasonosno pojačanje" iz Reala, Kazemiro) pitale može li tim Erika ten Haga išta protiv gostiju sa Enfilda.

A pokazao je da može. 

U 16. minutu, jednu u nizu odličnih akcija izveli su domaćini. Lopta je stigla na levo krilo do Elange, koji je prethodno pogodio i stativu. On je u srcu šesnaesterca uposlio Džejdona Sanča, a ovaj posle sjajnog "lažnjaka" kojim je na tlo bacio i svog direktnog čuvara u toj situaciji Milnera, ali i golmana Alisona, postigao efektan gol.

Liverpul je, očekivano, imao "više od igre", više nego dvostruko veći posed lopte (68% naspram 32% vremena), ali sve ono što u devet akcija krunisanih šutevima nisu uradili izabranici Jirgena Klopa za 50 minuta, tada je iz šestog udarca Junajteda "kaznio".

Markus Rašford je doneo 2:0 klubu sa Old Traforda u brzom kontranapadu, u kome se isprva činilo da se našao u ofsajdu kada ga je proigrao Marsijal, ali je VAR potvrdio da je gol regularan.

Liverpul je potom dodao gas, De Hea je spasavao Junajted koliko je mogao, ali iako ga je Mohamed Salah savladao glavom, "crveni" nisu uspeli više osim da na taj način ublaže po njih šokantan poraz.

A šokantan i za mnoge druge koji ovih dana pomno prate dešavanja u Premijer ligi, u kojoj je upravo gigant iz Mančestera bio predmet podsmeha.


Bonus video: Crnogorske olimpijske igre - takmičenje u lenjosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!