NAJBOLJA GODINA ZA SENEGALSKI FUDBAL: Sadio Mane odbranio titulu najboljeg fudbalera Afrike

Tanjug

22. 07. 2022. u 12:01

FUDBALER Bajerna iz Minhena Sadio Mane proglašen je drugi put zaredom za najboljeg fudbalera Afrike, saopštila je Konfederacija afričkog fudbala (CAF).

НАЈБОЉА ГОДИНА ЗА СЕНЕГАЛСКИ ФУДБАЛ: Садио Мане одбранио титулу најбољег фудбалера Африке

FOTO: EPA

Mane je prethodno priznanje dobio 2019. godine, a 2020. i 2021. nagrada nije dodeljivana.


Poslednji Senegalac koji je dvaput zaredom proglašen za najboljeg na kontinentu bio je El Hađi Dijuf (2001, 2002).

Mane je ove godine osvojio Afrički kup nacija sa Senegalom, sa kojim je izborio i plasman na Svetsko prvenstvo, dok je sa Liverpulom poražen u finalu Lige šampiona od Real Madrida (1:0).

Drugo mesto u izboru pripalo je Maneovom doskorašnjem saigraču iz Liverpula Mohamedu Salahu, a treći je bio golman Čelsija Eduar Mendi.

- Zaista sam počastvovan i oduševljen što sam još jednom dobio ovu nagradu. Hvala mojim trenerima, klubu i kolegama iz nacionalnog tima, kao i svim prijateljima koji su bili kraj mene u teškim trenucima. Ovo je ubedljivo najbolja godina za senegalski fudbal. Da biste osvojili nešto i dobili nagrade, prvo morate da verujete. Sve je to bio naporan rad i vera u sebe. Radili smo naporno i zaslužili sve - izjavio je Mane, a preneo sajt CAF.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)