KINESKINJA UKRALA ZLATO AMERIKANKI: Neočekivan poredak na SP u Judžinu, Perkovićevoj peta medalja

Novosti online

21. 07. 2022. u 18:30

IZ senke do medalje. Kineskinja Feng Bin u bacanju diska na Svetskom prvenstu u Judžinu šokirala je domaću atletičarku Valeri Alman, kao i Hrvaticu Sandru Perković, i "ukrala" zlatnu medalju, sa najboljim rezultatom u karijeri 69,12 metara.

КИНЕСКИЊА УКРАЛА ЗЛАТО АМЕРИКАНКИ: Неочекиван поредак на СП у Јуџину, Перковићевој пета медаља

FOTO: AP

Neverovatan napredak za 28-godišnjakinju koja je nadmašila svoje najbolje dostignuće iz aprila kada je bacila "skromnih" 66 metara. Takođe, prošle godine na OI u Tokiju nije uspela da dođe ni do finala.

- Uzbuđena sam, sve takmičarke su bacale odlično. Iznenadila sam samu sebe, nisam očekivala ovaj rezulatat. Nadala sam se da ću pružiti maksimum - presrećna je Bin.

Najbolja ove sezone, jedina dama koja je imala hitac preko 70 metara, Alman, očigledno nije uspela da izdrži pritisak tamošnje javnosti, koja ju je i pre nadmetanja odlikovala zlatom, pa je morala da se zadovolji bronzom (68,30).

Svoje ime u almanahe "kraljice sportova" definitvno je zacementirala Perkovićeva srebrnim odličjem, ujedno njenom petom medaljom sa planetarih prvenstava. Pored ove, zlata je osvajala 2013. u Moskvi i 2017. u Londonu, srebro 2015. u Pekingu i bronzu 2019. u Dohi.

- Imala sam veću daljinu u ruci, ali jednostavno nisam mogla to da isporučim. Drago mi je što sam i dalje tu posle toliko godina, 2009. u Berlinu sam prvi put bila u finalu, sada 2022. uzela sam srebro. Da mi je pre takmičenja ponudio da pobedim Valeri i budem druga, prihvatila bih oberučke - rekla je Sandra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!