MISTERIJA REŠENA: Kako to da je Radnički prodao igrača Zvezdi, a ne strancima koji su nudili isto?

Александар Илић
Aleksandar Ilić

18. 07. 2022. u 20:27

FUDBALSKI klub Radnički oglasio se saopštenjem nakon što je Crvena zvezda aktivirala klauzulu u ugovoru Stefana Markovića i angažovala visprenog krilnog fudbalera Nišlija.

МИСТЕРИЈА РЕШЕНА: Како то да је Раднички продао играча Звезди, а не странцима који су нудили исто?

FOTO: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je Stefana Mitrovića platila 500.001 evro, s obzirom da je klauzulom u ugovoru niški superligaš tražio 500.000 ili više za talentovanog mladog reprezentativca.

- Danas je aktivirana klauzula u ugovoru koja je omogućila Stefanu Mitroviću da izađe iz ugovora koji ima sa FK Radnički iz Niša. Time je FK Crvena zvezda preuzela Mitrovića za, kako je definisano tom klauzulom,  500.001 evro, saopštio je Radnički na svom sajtu.

Iz kluba ističu da su se za Crvenu zvezdu odlučili zbog dobrobiti igrača i srpskog fudbala.

- Tu klauzulu je pokušalo da iskoristi i više inostranih klubova. FK Radnički nije želeo da proda Mitrovića imajući u vidu predstojeće utakmice u UEFA Ligi konferencija ali protiv te klauzule klub nije mogao da se pravno suprotstavi. U svakom slučaju, FK Radnički smatra da je bolje za talenat kakav je Mitrović da nastavi da igra i razvija se u srpskom fudbalu, nego li u inostranstvu. Ujedno, klub želi da mu se zahvali na dosadašnjem trudu i radu koji je uložio u rezultate našeg kluba i želi mu sreću u daljoj karijeri.

Nišlije su zahvalne i Crvenoj zvezdi koja je u jednom danu isplatila njegovo obeštećenje.

- FK Radnički želi da se zahvali i Crvenoj zvezdi, koja je kao veliki klub, u jednom danu uplatila pola miliona evra i PDV, prilikom preuzimanja Mitrovića i želimo im puno sreće u kvalifikacijama za UEFA Ligu šampiona, stoji u saopštenju Radničkog.

BONUS VIDEO: TRANSFER ZVEZDA: Ko je Erling Haland najtraženiji fudbaler na svetu?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)