SVET FUDBALA GLEDA I NE VERUJE: Kristijano Ronaldo odlazi u potpuno nezamisliv klub?

Novosti online

18. 07. 2022. u 15:59

KRISTIJANO Ronaldo je ove sedmice bio pred transferom koji se na kraju izjalovio, ali odlazak u novi klub ga, izgleda, čeka do kraja jula.

СВЕТ ФУДБАЛА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Кристијано Роналдо одлази у потпуно незамислив клуб?

FOTO: M. Vukadinović

Aktuelni igrač Mančester junajteda je, podsetimo, krajem juna obavestio upravu kluba s "Old Traforda" da bi on, prosto, da ide negde drugde.

Zatim se nije pojavio na pripremama, što su u Junajtedu objasnili rečima da se to "dogodilo uz 'zeleno svetlo' uprave", i to jer je Portugalac imao neke 'važne porodične stvari' da obavi. Pisalo se potom da bi mogao da se vrati u Italiju, gde je prethodno igrao za Juventus, potom mediji sa Apenina spominjali malo Romu, a malo više Napoli, da bi kao bomba odjeknula informacija da će Kristijano Ronaldo preći u - Čelsi, možda i u Bajern Ali, niti je sportska uprava nemačkog kluba htela portugalskog asa, niti je trener Čelsija pristao da mu se u ekipu dovede Ronaldo.

Danas je usledila nova epizoda ove sage, i to prilično neverovatna.

Kako javlja ugledni "As", a u pitanju je, uz "Marku", jedan od dva najpopularnija i najbolje obaveštena španska dnevna lista koja se bave sportom, Kristijano Ronaldo bi mogao da pređe u - Atletiko Madrid.

Deluje to nestvarno, imajući u vidu da je čuveni Portugalac igrao za najvećeg rivala "jorgandžija", Real Madrid, i to ne malo. Da je "malo" - ne bi snimak koji je pred vama, a koji je Real objavio kada se s Kristijanom rastao, do sada videlo više od 50 miliona ljudi:

A i na čudi.

Ronaldo je Realov dres nosio čak devet godina, dao je nestvarnih 450 golova na 438 utakmica za "kraljeviće", podigao 15 trofeja, uključujući i četiri Lige šampiona.

Ali, "As" tvrdi da bi upravo senzacionalni transfer u Atletiko mogao da se desi, nakon što je Kristijano čuo "istorijsko 'Ne!'" od Čelsija i Bajerna, a pritom žarko želi da napusti  Mančester junajted ovog leta.

Dijego Simeone, trener FK Atletiko Madrid / FOTO: AP

Problem za madridski Atletiko, čiji trener Dijego Simeone jeste za dovođenje portualske zvezde, što, kako piše pomenuti španski list, "u ovom trenutku nema dovoljno novca za faraonski ugovor koji traži petostruki osvajač Zlatne lopte", ali bi mogao da se "napne" (prodajom pojedinih igrača, recimo) kako bi došao do neophodnih sredstava. 

- Simone baš želi da mu se dovede Kristijano Ronaldo i voleo bi da uprava uloži maksimum napora ne bi li mu se baš to pojačanje dovelo ovog leta - navodi  "As".

 

Kristijano Ronaldo - nestvarna biografija

Kristijano Ronaldo je rođen 5. februara 1985. godine, tokom karijere je igrao za Sporting Lisabon, Mančester junajted, Real Madrid, Juventus i, ponovo, Junajted, osvojio je Ligu šampiona jednom s engleskim gigantom, u četiri navrata s Madriđanima, dok je s reprezentacijom Portugala (u čijem je dresu postigao rekordnih 117 golova, na 189 utakmica) bio evropsi prvak 2016. godine.

Drži brojne rekorde Lige šampiona (po broju nastupa - 183, golova - 140, asistencija - 42), treći je sportista koji je tokom karijere zaradio više od milijardu dolara, a pet puta je dobio Zlatnu loptu, za najboljeg fudbalera godine na planeti.

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri