NOVI "ČIKA DAČA" BIĆE PONOS GRADA I SRBIJE: Sportski direktor Radničkog 1923 Slavko Perović o izradnji velelepnog stadiona u Kragujevcu

Novosti online

14. 07. 2022. u 20:12

SVI U Radničkom 1923, kao i Kragujevčani koji vole sport su presrećni zbog realizacije ovog projekta.

НОВИ ЧИКА ДАЧА БИЋЕ ПОНОС ГРАДА И СРБИЈЕ: Спортски директор Радничког 1923 Славко Перовић о израдњи велелепног стадиона у Крагујевцу

FOTO: FK Radnički 1923

To će biti veoma značajna stvar za naš grad. Tako o izdradnji novog stadiona Radničkog iz Kragujevca priča Slavko Perović, sportski direktor superligaša iz Šumadije, koji je presrećan što će čuveno zdanje "Čika Dača" dobiti novo ruho.

Moderno i elegantno, po uzoru na velelepne stadione iz regiona i Evrope.

- Shodno najavama predsednika Vučića, izgradnja će krenuti jako brzo, do kraja godine. Gradiće se novi stadion i biće na mestu na kojem je sada "Čika Dača". Biće to jedan od najlepših stadiona ne samo u Srbiji, već i u čitavom regionu. Kapacitet će biti 29.960 mesta i neće biti to samo teren, već čitav sportski kompleks. Imaće dva pomoćna terena sa hibridnom travom, dva sa veštačkom, kao i jedan balon za razvoj akademije - objašnjava Perović, u razgovoru za "Novosti".

FOTO: FK Radnički 1923 

Veruje nekadašnji fudbaler Crvene zvezde da će pomenuti projekat pomoći razvoju čitavog grada.

- Moram još jednom da se zahvalim predsedniku Aleksandru Vučiću i državi Srbiji, ovaj projekat predstavljaće boljitak za Kragujevac ne samo u sportskom smislu već i po pitanju ekonomije, turizma i generalnog prosperiteta. Kragujevac je zaslužio ovo, 100 godina čekamo na novi stadion. Naredne godine proslavljamo 100 godina kluba i novi stadion će dočekati raširenih ruku, to je veoma lep gest - dodaje nekadašnji as brojnih srpskih i turskih klubova. Perović za sada ne zna konačni rok završetka radova.

FOTO: FK Radnički 1923

- Mi u klubu se ne bavimo toliko time, pošto će se gradnja finansirati 100 odsto iz budžeta države Srbije. Pitaće se tu, naravno, i izvođači radova, dok ćemo mi kao klub pomoći u organizacionom smislu koliko god možemo. Svi u klubu se raduju ovom projektu, kao i svi koji vole sport u našem gradu. Ovo je samo šlag na tortu i pokazatelj da idemo u pravom smeru - objašnjava Perović. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!