"NIŠTA ME NE MOŽE PROMENITI" : Zamenik kapitena Partizana Slobodan Urošević, za "Novosti", o traci, borbenosti, ambicijama...

M. BLAŽIĆ

04. 07. 2022. u 22:58

IMAO je u Partizanu nekoliko perioda kada je bio "ni na nebu, ni na zemlji", strpljivo, gotovo tvrdoglavo je krčio put ka ostvarenju dečačkih snova i sada je svoj na svome. Levi bek crno-belih Slobodan Urošević verovatno je i najadekvatniji primer kako ništa može da postane sve ukoliko se veruje i radi pošteno u svakom trenutku.

НИШТА МЕ  НЕ МОЖЕ  ПРОМЕНИТИ : Заменик капитена Партизана Слободан Урошевић, за Новости, о траци, борбености, амбицијама...

Foto: M. Vukadinović

Posle četiri i po godine, koliko ima otkako je dres Napretka zamenio Partizanovim, sada već iskusni defanzivac je dočekao da u subotu protiv Javora sa kapitenskom trakom na ruci izvede saigrače na teren. Tome je, doduše, doprinela i povreda Saše Zdjelara, koji će biti kapiten kada se bude nalazio na terenu.


- Veliko je zadovoljstvo i čast biti kapiten u svom klubu. Uvek sam isti, ništa ne može da me promeni ili poremeti, samo sada moram više da pazim na sve, potrebno je više ozbiljnosti - jasan je Urošević.

O činjenici da ga nikada ništa nije čekalo "na tacni" je mnogo toga napisano i ispričano, a Slobodan nema problem da uvek u glavi ima podsetnik na period kada ga treneri nisu videli ni u jednoj varijanti.

- Uvek sam bio na nekoj raskrsnici, da nisam znao da li sam tamo ili vamo. Fudbal je večita borba, sve se promeni u trenu i sa dna stigneš gore, a isto tako možeš da padneš. Zato moraš uvek da daš maksimum i budeš čist prema sebi i obavezama. Mnogi su otišli jer nisu uspeli. Ne bih se osećao ispunjeno da nisam dao i pokušao sve što je do mene. Ima mnogo kvalitetnijih igrača od mene i zato uvek moram da budem spreman da će se promeniti situacija, da ću biti na klupi. Boriš se dokle možeš, to je sve normalno.
Najdrastičniji primer precrtavanja se desio u leto 2018.

- Tada kad je došao Brežančić nisam bio na mapi. Tu je bio i Šehović, a ja sam precrtan dan pred polazak na pripreme, iako sam odigrao sve utakmice u finišu sezone i finale Kupa. Saznao sam to dan pred pripreme. Pozvan sam posle praktično da popunim broj i od tada je sve krenulo nabolje.

Urošević je uz Rikarda bio najstandardniji i po mnogim ocenama najbolji igrač Partizana prošle sezone.

- Uradili smo mnogo dobrih stvari prošle sezone i na kraju nismo lupili pečat sa trofejom. Da je bilo tako, smatrali bismo je jednom od najuspešnijih u istoriji. Ne možemo ništa da promenimo, okrenuti smo novoj i ne razmišljamo više šta je bilo.
Ozbiljne promene u igračkom kadru i u stručnom štabu, utisak je po viđenom na pripremama u Ptuju, nisu ostavile ozbiljniji trag na ekipu.

- Uvek kad se promeni nekoliko igrača dođe nova energija. Uklapamo se polako.

Privikavamo se na zahteve novog stručnog štaba, drugačiji je stil. Sad se više bazira na posedu, da se iz poslednje linije krene u napade. Nije to samo da uzmemo loptu i da kruži pozadi, već da sačekamo trenutak i uhvatimo protivničku odbranu na spavanju. Dve nedelje nije dovoljno, ali s vremenom će sve doći na svoje.

Stiže nova sezona sa starim ciljevima.

- Svi pričaju, veliki je ulog, Liga šampiona. Svaki put ulaziš sa istim ciljem. To su samo neki benefiti za finansije, imidž kluba. Meni lično ništa manje nije bila važna prošla sezona ili ona pre nje od ove koja sledi.

Na kraju i reči koje opravdavaju poverenje Ilije Stolice u 28-godišnjeg defanzivca.

- Nisam ni razmišljao o odlasku, jer nigde se ne bih osećao ovako dobro kao u Partizanu. Uz to smatram, i da nisam produžio ugovor, ne bi bilo maksimalno korektno sa moje strane. Kad budem odlazio iz Partizana otići ću samo za nešto što vredi dosta - zaključio je Urošević. 


BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)