ŠVAJCARCI IZRAČUNALI: Zvezda sigurno igra grupnu fazu!

O. M.

30. 06. 2022. u 13:46

FUDBALERI Crvene zvezde krenuće 2. ili 3. avgusta u borbe za plasman u Ligu šampiona iz treće runde, a ime protivnika saznaće 18. jula na žrebu u Nionu.

ШВАЈЦАРЦИ ИЗРАЧУНАЛИ: Звезда сигурно игра групну фазу!

FOTO: M. Vukadinović

Specijalizovani švajcarski portal kassiesa.net, koji se bavi UEFA koeficijentima i statistikom evrokupova, izneo je svoje predikcije koji klubovi će kroz kvalifikacije za Ligu šampiona ući u jedan od tri evropska klupska takmičenja.

Oni su do toga došli detaljnom simulacijom, koja koristi kombinaciju UEFA koeficijenata i ELO rejtinga klubova.

Crvena zvezda je prema ovoj projekciji jedna od samo četiri ekipe koja ima sto odsto šansi da se plasira u grupnu fazu nekog od tri evropska klupska takmičenja, a po šansama da završi u grupi Lige šampiona je na četvrtom mestu sa 39,4 odsto. Veće šanse daju se samo Kopenhagenu (62,4), zagrebačkom Dinamu (50,3) i Trabzonsporu (44,9).

Zanimljivo je da Dinamo nije u grupi od četiri tima kojima se daje sto odsto šansi da će u grupu nekog evro-kupova. Šampion Hrvatske je na koti 99,99; a ekipa koja će uz Kopenhagen, Trabzon i Zvezdu, bar po ovoj projekciji Kasiese koju prenosi Svis fudbal data, sigurno dočekati jesen u Evropi je - Apoel iz Limasola.

Kipranima, koji su jedan od potencijalnih rivala Zvezde u trećoj rundi kvalifikacija, se ipak daju simbolične šanse da završe u Ligi šampiona (nešto više od 11 odsto), ali zato imaju više od 50 odsto šansi da se plasiraju u Ligu Evrope, a ako ne uspeju tamo onda sasvim sigurno idu u Ligu Konferencija.

BONUS VIDEO - Otvoren novi stadion u Kruševcu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SRBIN OČARAO AMERIKANCE Navijači bi za njega primili metak, nude mu i članove porodice (VIDEO)