PRIMIO BIH METAK ZA PUTINA: Nakon njegove izjave skandalozan potez, Eklston osuđen zbog podrške predsedniku Rusije

O. M.

30. 06. 2022. u 12:48

BIVŠI šef Formule 1 Berni Eklston u intervjuu na britanskoj televiziji Aj-Ti-Vi ovog četvrtka iskazao je podršku predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, ali i bivšem vozaču Nelsonu Pikeu.

ПРИМИО БИХ МЕТАК ЗА ПУТИНА: Након његове изјаве скандалозан потез, Еклстон осуђен због подршке председнику Русије

EPA-EFE/MICHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Eklston je u emisiji "Dobro jutro, Britanijo" Putina opisao kao "prvoklasnu osobu".

Upitan da pojasni svoj odnos sa Putinom, preciznije da li se u tom odnosu nešto promenilo posle početka ruske vojne intervencije u Ukrajini, Eklston nije mogao biti direktniji kada je odgovorio:

- I danas bih primio metak umesto njega! Sve što radi, radi zato što veruje da je to najbolje za Rusiju. Nažalost, posao političara je sličan biznisu, on je svakako poput mene. S vremena na vreme svi pogrešimo, a onda morate da uradite najbolje što možete da biste iz toga izvukli najviše - dodao je Eklston.

Nije se zaustavio Eklston na odbrani Putina nego je dodao i kritike na račun Zelenskog. On je rekao da je Zelenski očigledno naumio da nastavi da se bavi komičarskim zanatom umesto da je slušao Putina koji je razumna osoba, jer bi se tako sigurno izbegao rat.

- Koliko razumem on je komičar i čini se da želi da nastavi da se bavi tom profesijom, pošto da je razmislio o svemu, učinio bi velike napore da razgovara sa Putinom, koji je razumna osoba, on bi ga saslušao i mogao bi da uradi nešto povodom toga - zaključio je Eklston.

Naravno da je ova izjava izazvala promptnu reakciju Formule jedan, koja je saopštenjem odgovorila bivšem šefu.

- Komentari Bernija Eklstona su njegovo lično mišljenje i u potpunoj suprotnosti su sa modernim vrednostima sporta - stoji u saopštenju Liberti medije, koja je 2017. preuzela vođenje najbržeg cirkusa od Bernija.

Osim ovoga, 91-godišnji biznismen stao je u odbranu legendarnog Nelsona Pikea koji je na udaru svetske javnosti zbog navodnih rasnih uvreda na račun Luisa Hamiltona.

- Ne možete da donosite pravila šta ljudi smeju ili ne smeju da kažu i nije mi jasno kakvu reakciju je Hamilton očekivao - rekao je Eklston i dodao da ga čudi što Hamilton nije jednostavno prešao preko toga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024