LALATOVIĆ PO DOLASKU U BORAC: "Bilo je i nekih ponuda iz Arabije, nadam se da ću biti dobro prihvaćen i u Sarajevu"

Novosti online

05. 06. 2022. u 17:34

NENAD Lalatović zvanično je novi trener fudbalskog kluba Borac iz Banja Luke.

ЛАЛАТОВИЋ ПО ДОЛАСКУ У БОРАЦ: Било је и неких понуда из Арабије, надам се да ћу бити добро прихваћен и у Сарајеву

Foto: Fk Vojvodina

On će tako naslediti na klupi Tomislava Ivkovića koji je s Borcem priveo ovu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine kraju, pa se sa klubom plasirao u kvalifikacije za Ligu konferencija.




Novi šef stručnog štaba Borca, govorio je za "SportSport.ba" zbog čega se dolazak u glavni grad Republike Srpske odužio.

- Konačno je zvanično, tako da možemo razgovarati o Borcu. Velika mi je čast što dolazim u klub tako blistave tradicije. Bilo je nekih ponuda iz Saudijske Arabije, pa se zbog toga sve malo i odužilo. Sada je sve gotova stvar i moramo se svi zajedno prihvatiti posla - istakao je Lalatović.


Srpski trener se potom osvrnuo i na istoriju BiH fudbala.
 

- Poznajem sasvim solidno prilike u bosanskohercegovačkom fudbalu. U Premijer ligi igraju klubovi koji su imali bitnu reč i u ligi bivše Jugoslavije. Znam da se liga prati i da navijači prate svoje klubove. Željezničar, Sarajevo, Velež, Sloboda, Zrinjski su klubovi koji se moraju respektovati - rekao je bivši trener Radničkog iz Kragujevca.

Navijači Borca su zadovoljni zbog njegovog dolaska, smatra trener.

- Verujem da su zadovoljni, ali želim im poručiti da sam i ja oduševljen i da verujem da ćemo u narednoj sezoni imati mnogo razloga za slavlje. Drago mi je što dolazim u Banja Luku i što ću imati priliku da pomognem fudbalu u Republici Srpskoj. Ne bih da se pogrešno shvati ova moja rečenica jer sam čovek koji nikada nije ljude vrednovao po tim osnovama. Verujem da ću dobro biti prihvaćen i u Sarajevu, Tuzli, Mostaru te ostalim  gradovima. Čovek sam koji voli fudbal i koji voli tu fantastičnu atmosferu na tribinama. Zato sam nedavno rekao da bi želeo u karijeri voditi i Novi Pazar - ističe Lalatović.

Ovaj 44-godišnji stručnjak govorio je i o ciljevima za narednu sezonu.

- Vidite, Borac je dobro organiziovan klub i cilj je osvojiti jedan od trofeja u narednoj sezoni. U Evropi nemamo povlašten status prilikom žreba što nas stavlja u nepovoljan položaj, ali mislim da ćemo imati dosta toga za reći. Naravno, ekipu treba pojačati. Imao sam želju da dovedem neke igrače, no odlučili su se za neke druge opcije. Biće puno posla, ali ne bojim se izazova. Zbog toga sam i prihvatio ponudu -zaključio je Lalatović.


Prije dolaska u Borac Lalatović je vodio Radnički iz Kragujevca, sa kojim je izborio opstanak u ligi, pošeto je klub bio na poslednjem mestu na tabeli kada ih je preuzeo.

Kao trener, Lalatović se najviše zadržao u Vojvodini koju je vodio na 74 utakmice u periodu od juna 2019. do maja 2021. godine, te na 52 u prvom mandatu na klupi ovog kluba od novembra 2015. do decembra 2016. godine.

U Srbiji je još vodio Srem, Proleter, Voždovac, Napredak, Crvenu zvezdu, Borac iz Čačka, Čukariški i niški Radnički, a okušao se i u inostranstvu u Al-Batinu.


BONUS VIDEO: Policijske snage kod Autokomande spremne za "večiti derbi"

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest