KANAVARO STIGAO U BARSELONU NA PREGOVORE: Legendardni Italijan trenerski debituje na evropskom kontinentu?

Novosti online

25. 05. 2022. u 22:30

U ESPANjOLU se "kasting" za klupu nastavlja nakon otpuštanja Vinsenta Morena. Katalonski tim je imao kontakte sa raznim trenerima. Prioritet je bio Dijego Martinez, ali je na stolu bilo i ime Paka Lopeza, a u poslednjim satima Fabio Kanavaro se spominje kao novo lice.

КАНАВАРО СТИГАО У БАРСЕЛОНУ НА ПРЕГОВОРЕ: Легендардни Италијан тренерски дебитује на европском континенту?

Foto: EPA-EFE/DANIEL POCKETT

Italijan, posle dugog puta u Kini, gde je trenirao od 2014. do 2021. godine, kako je u septembru najavio, odlučio je da karijeru nastavi u Evropi.

A juče je, kako "AS" saznaje, bivši defanzivac otputovao u Barselonu da se sastane sa upravom Espanjola. Bio je to preliminarni sastanak, ali su obe strane zainteresovane i nastaviće razgovore narednih dana. Ekipi iz Barselone je potrebna stabilnost, a Kanavaru važan projekat, jer zna da će mu prva avantura kao trenera u Evropi biti neophodna za ostatak karijere.

Svetski šampion iz 2006. već je odbio nekoliko predloga u azijskim zemljama i iz MLS-a, a ponuda "papagaja" nije prva ponuda koju dobija na "Starom kontinentu". U poslednjim intervjuima, on je priznao da preferira "tim u nevolji koji želi da raste", umesto onog koji je već na vrhu.

Espanjol je prošlu sezonu završio na 14. mestu, dugo strepeći od selidbe u Segundu, pa se ovo nameće kao idealna prilika za Kanavara.

Bonus video: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna