KOMPANI SE VRAĆA U ENGLESKU? Evo koga će sa klupe predvoditi igračka ikona Mančester sitija.

Novosti online

25. 05. 2022. u 18:43

VINSENT Kompani u pregovorima je da postane sledeći menadžer kluba koji samo što je napustio Premijer ligu, Barnlija.

КОМПАНИ СЕ ВРАЋА У ЕНГЛЕСКУ? Ево кога ће са клупе предводити играчка икона Манчестер ситија.

Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Bordo-plavi su trenutno u potrazi za novim strategom, koji bi zamenio legendarnog Šona Dajča, čoveka koji je iz pepela podigao i izgradio reputaciju ponosi Lankašira. Izveštaji sugerišu da je Vinsent Kompani u užem izboru da sedne na upražnjeno mesto.

Navodi se da bivši defanzivac Sitija pregovara o tome da postane Barnlijev novi menadžer i da je na njihovom užem izboru od tri trenera koji će postati stalni naslednik Šona Dajča, nakon što je on otpušten prošlog meseca. Tvrdi se da se klub sa "Turf Mura" nada da će imati svog sledećeg trenera do kraja sledeće nedelje.

Tokom poslednje sezone pod Kompanijem, Anderleht je završio na trećem mestu belgijskog šampionata. Takođe je završio treći na kraju plej-ofa i odveo tim u kvalifikacione runde za Ligu konferencije, sledeće takmičarske godine. Legendarni defanzivac je prvobitno postao igrač-menadžer belgijskog kluba 2019. kada je napustio Mančester Siti, ali se povukao tokom te sezone pre nego što je preuzeo kormilo sa punim radnim vremenom. 

Porazom od 2:1 na svom terenu od Njukasl junajteda poslednjeg dana sezone u nedelju, Barnli je završio na 18. mestu, čime je okončana prelepa šestogodišnja avantura u najvišem rangu ostrvskog fudbal.


Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)