"NISAM ŽELEO DA SE VRATIM NA TRIBINE DA NE MALERIŠEM": Mijatović o predstojećem finalu Lige šampiona i tome kako je preživeo polufinale

Novosti online

18. 05. 2022. u 20:20

Nekadašnji fudbaler i direktor Reala iz Madrida, Predrag Mijatović pričao je o predstojećem velikom finalu lige Šampiona, u kom će "kraljevski klub" ići na megdan Liverpulu.

НИСАМ ЖЕЛЕО ДА СЕ ВРАТИМ НА ТРИБИНЕ ДА НЕ МАЛЕРИШЕМ: Мијатовић о предстојећем финалу Лиге шампиона и томе како је преживео полуфинале

FOTO: N. Paraušić

Legenda jugoslovenskog fudbala smatra da je Real jasan favorit u spektakularnom duelu koji iščekuje fudbalska planeta.

- Po meni, Liverpul nema bolji tim od Reala. Madriđani imaju odličan sastav, možda i najbolji u Evropi ako gledamo po imenima. I zbog puta koji su prešli, zbog iskustva. To je veliki tim, sa mnogo osvojenih trofeja. Benzema daje golove sa svih pozicija, Vinisijus je mnogo porastao, Rodrigo će biti veliki igrač. Ovaj sastav ima ogromno iskustvo. Ne smemo da zaboravimo koliko su velikih trofeja osvojili. Kažite mi još neki tim u Evropi koji ima osmoricu igrača sa četiri osvojene Lige šampiona. Nema nijedan. Zato je za mene Real favorit i bolji tim- rekao je Mijatović za španske medije.

On je ispričao i malu anegdotu koja se odigrala u polufinalu Lige šampiona, kada je Real eliminisao Mančester siti.

-To što se dogodilo je totalno ludilo. Ne pamtim kada sam video toliko važnu utakmicu, a da su se na njoj stvari odvijale na takav način. Nisam otišao sa stadiona, nego sa svog mesta kada su pali golovi, ušao sam unutra i video sve na TV. Pomislio sam "moj Bože". Nisam želeo da se vratim nazad na mesto, da ne bih malerisao. Ali tog dana mogao si svima na licu da vidiš kako veruju u preokret. Energija tog dana je bila neverovatna, simbioza koja se stvorila između navijača i igrača nije ranije viđena na Bernabeu- zaključio je Mijatović.

Veliko finale na programu je 28. maja na stadionu "Francuska" u Parizu.

Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DULJAJ PREKINUO SPEKULACIJE! Otkrio da li je namerno dobio žuti karton pred večiti derbi