BENZEMA HITA KA ZLATNOJ LOPTI: Francuski napadač preuzeo drugo mesto od legendarnog Raula na večnoj listi strelaca madridskog velikana

Z. Ć.

14. 05. 2022. u 09:00

VEĆ se nazire da neće imati konkurenciju na izboru za "Zlatnu loptu" 2022. Karim Benzema (34) nastavlja da opčinjava ljubitelje fudbala lakoćom kojom igra i postiže golove, a posle ubedljive pobede Reala nad Levanteom (6:0) opet se upisao u istorijske almanahe.

БЕНЗЕМА ХИТА КА ЗЛАТНОЈ ЛОПТИ: Француски нападач преузео друго место од легендарног Раула на вечној листи стрелаца мадридског великана

Karim Benzema postigao prvi gol za Real FOTO: AP

Francuz je jednom zatresao mrežu rivala i stigao do svog 323. pogotka za "kraljevski" klub, što je značilo da se izjednačio sa legendarnim Raulom na večnoj klupskoj listi strelaca. Karim je u prednosti i računa se kao drugi jer su mu bili potrebne 603 utakmice da dođe do 323. "recke", dok je Raul do ove cifre došao posle 741. meča.

Ispred ovog tandema u Realu je jedino neprikosnoveni Kristijano Ronaldo sa 450 pogodaka (438 utakmica). Portugalac je razliku najviše napravio kao izvođač najstrožih kazni, u dresu Madriđana sa penala je postigao 79 golova (14 promašio). Benzema je za 13 godina u Real Madridu izveo samo 27 penala u svim takmičenjima. Tek kada je Ronaldo otišao, od 2021. postao je redovni penaldžija i sa bele tačke je bio 23 puta precizan, uz četiri promašaja.

Koliko je Francuz koristan za ekipu, potvrđuje podatak da je najbolji Realov asistent svih vremena sa 159 proigravanja. Drugi je Ronaldo (131).

Benzema je ove sezone prvi strelac španskog prvenstva (27) i Lige šampiona (15) i sigurno je ubedljivo najzaslužniji igrač što su "kraljevi" osvojili titulu prvaka i što će se 28. maja u Parizu protiv Liverpula boriti za evropsku krunu.


Bonus video: Neobična soba na Mundijalskom stadionu u Kataru
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere