"ZAŠTO PRIČATE NEŠTO ŠTO NIJE ISTINA?!" Aleksandar Stanojević ušao u raspravu sa novinarima posle večitog derbija

Novosti online

16. 04. 2022. u 21:03

CRVENA zvezda i Partizan odigrali su nerešno u 167. večitom derbiju na stadionu "Rajko Mitić", a posle utakmice trener crno-belih Aleksandar Stanojević održao je vrlo zanimljivu, na momente burnu konferenciju za štampu.

ЗАШТО ПРИЧАТЕ НЕШТО ШТО НИЈЕ ИСТИНА?! Александар Станојевић ушао у расправу са новинарима после вечитог дербија

FOTO: M. Vukadinović

Strateg kluba iz Humske je u uvodnom delu obraćanja upitan od strane jednog novinara zašto nije igrao ofanzivnije u završnici. Kada ga je trener Partizana upitao "Šta biste vi uradili?", a odgovor bio "Rizikovao bih više!", Stanojević je ovako uzvratio:

- Prvo, igrali smo defanzivnije nego prošli put, a bili opasniji! Mislim, nisu nam (fudbaleri Zvezde) stvorili nijednu šansu, a mi smo imali jednu veliku, za pobedu, da se reši prvenstvo, maltene. Uz to, uveli smo u drugom poluvremenu Markovića, igrao je i Menig, a vi, kada tako nešto pitate, ne mislite na moguće probleme koje imamo. Recimo, da mladi Terzić ne može da izdrži, a mora da igra kao "bonus" (obavezni mladi fudbaler u timu, prim. aut), i pritom mora neko da "zatvori krilo", a to nije lak zadatak. Znate, igrate onoliko koliko vam protivnik dozvoli, pa kao što mi nismo njima dozvolili, isto tako su i oni dobra ekipa, tvrda... Nije njima baš lako dati gol, a potpuno smo ih neutralisali ovde na njihovom stadionu, po mom mišljenju. Mislim, nije baš to tako lako, "dođete ovde i pobedite 0:3", ali pokušavali smo koliko smo mogli, počeo je Stanojević.

Početak narednog pitanja glasio je, otprilike, "da li misli da će i njegov kolega Stanković biti tako zadovljan", kada je trener Partizana prekinuo novinara:

- Ko je rekao da sam zadovoljan ovime? Nisam ja zadovoljan. 

Kada je potom upitan kako komentariše "to što su igrači sada bili mirniji nego u prethodnim derbijima", misleći se tu na čarke na terenu, Aleksandar Stanojević je rešio da uzvrati pitanjem:

- Ne znam zašto pričate nešto što nije istina? Kada su to igrači bili nepristojni, i na ovom derbiju, i na prethodnom, i na onom prvom (od tri ovosezonska, prvenstvena derbija)? Možda smo mi nekad agresivniji pored terena, nekada i nismo, ali igrači stvarno nisu pravili ni najmanji problem. Vi to analizirajte, da li je bilo ovako ili onako suđenje, šta znam... Lično, ja sam zadovoljan kako je danas bilo suđenje. 

Sledeći novinar je upitao trenera Partizana da li misli da je, šest kola pre kraja, ovim remijem "prvenstvo rešeno", jer je Zvezda sačuvala dva boda prednosti.

- Eto gde mi živimo, kako mi funkcionišemo kad vi kažete da je prvenstvo rešeno šest, sedam kola pre kraja. Onda vi znate nešto više nego ja. Ako vi mislite da je rešeno... Mi se ne predajemo od prvog dana! Vi ste mislili da je prvenstvo rešeno i pre nego što je počelo. Niko ovde nije verovao da ćemo da... pošto je Zvezda pet godina nije izgubila (ni)jednu utakmicu, verovali ste da će opet biti tako. A nije tako. Tu smo, ne damo se! Ne damo se! Ne damo se do kraja, da znate! A sad kako će biti... Znam da je teško da Zvezda izgubi, ali...  Trebalo je danas da igramo pred našim navijačima, pred punim stadionom (što bi se desilo da je Partizan sačuvao prvo mesto u finišu uvodnog dela Superlige jer bi onda on bio domaćin trećeg ovosezonskog derbija, prim. aut), ali sve ćete vi da relativizijujete, kako mi uvek kukamo... Suštinu treba naći! Ali, dobro, šta da radimo. To je to. Što se mene tiče, prvenstvo nije rešeno dok bukvalno, matematički nije rešeno. Mi se ne predajemo.

Upitan "kako komentariše da fudbaler koji je postigao 30 golova u sezoni (Partizanov špic Rikardo) već drugi put na derbiju ni ne šutne na gol", strateg crno-belih je odgovorio ovako:

- Ali, prekoputa imate najboljeg strelca Evrope, Ohija, a ne da nije šutnuo, nego nije prišao golu. Imate izvanredne napadače, Kataija i Ivanića, koji nisu prišli golu. A kakvi su igrači? Znate... Nije lako. Derbi je težak. Eto, čitam komentare... Ma, nismo mi Mančester i Liverpul! Mi smo dva srpska kluba, koja su dogurala do osmine finale u Evropi, i to moramo da respektujemo, i nas i njih, ali ne možemo baš da ličimo na Mančester i Liverpul, da to puca, da to izgleda kao Real i i Barsa. Nemojte tako, nemamo mi baš taj kvalitet, da to baš bude tako. Ali, teško je, Rikardo se borio, bio je bolji nego prošli derbi, bolje i više čuvao loptu, ali... imate naspram njega (vrlo iskusnog Zvezdinog defanzivca) Dragovića, imate malog Erakovića koji je izuzetno napredovao, a imate s druge strane naše centralne (defanzivce) Miletića i Vujačića, koji su bili fenomenalni. Teško je. Nije lako, nije.

Kada je usledilo pitanje "Da li smatrate da je Partizan više zaslužio titulu od Zvezde, kada nijedan derbi ove sezone nije dobio", Aleksandar Stanojević je reagovao burno:

- Znate šta, oni su dobili jedan derbi a sve ostalo bilo je nerešeno, zar ne? Drugo, mi igramo treći derbi zaredom na njihovom terenu. Da li vi smatrate da mi nismo zaslužili prvo mesto pred plej-of posle onih stvari koje su nam se dešavale? Smatrate? (Novinar je rekao da ne smatra da su crno-beli zaslužili da budu prvi pred plej-of) Ne smatrate?! E, pa pošto 70% vas (novinara) ste crveno-beli, zato se i pravi takva priča ovde, i zato je nama mnooogo teško da se borimo sa svima vama ovde, jer pričate tako i pravi se relativizacija kad kažemo šta je bilo sa Čukaričkim, ili Napretkom. Vi samo kažete kako kukamo. I pošto vas je 70% cele Srbije ovde, svi ste vi ovde zajedno, onda tako gledate, naravno! Ja ne gledam tako, ja mislim da smo egal. Da li je Zvezda možda bolja od nas na nekom derbiju? Jeste, jedini derbi u kome je bila bolja je onaj odigran tri dana posle našeg evropskog meča sa Spartom. Da nije možda bila bolja u Kupu od nas? Ili na našem stadionu, kada smo vodili do 80. minuta? Znam, igra se fudbal 90. minuta, ali... Jesu li uradili nešto više od nas u Evropi? Jesmo li mi 28 kola bili prvi? Kažite mi to? Tu smo mi negde... Ja ih poštujem veoma, i Dekija i njegovu ekipu. Ja nikada nisam rekao nešto drugačije od toga. Oni su sjajan tim, sjajni igrači koji imaju sjajnog trenera, ali nismo ni mi loši (osmeh). Nemojte, molim vas... Ali, nije da nismo i mi zaslužili (prvo mesto). Mi smo mnogo više zaslužili nego što nam je dato. A vi ako hoćete da budete realni, kao pravi realni Zvezdaš, recite kad je bio penal da li je bio penal ili nije... Mislim da je ipak trebalo da se ovaj derbi igra na našem stadionu. Ne znam, možda bismo izgubili 0:3, ali drugačije je kada je naš stadion pun. Nije lako, zaključio je konferenciju za štampu Aleksandar Stanojević.

BONUS VIDEO: Izjava Aleksandra Stanojevića posle 167. večitog derbija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)