NEVIĐENA LIGA ŠAMPIONA! Real izbacio prvaka Evrope u nestvarnom revanšu, ispao i Bajern! (VIDEO)

Novosti online

12. 04. 2022. u 23:32 >> 23:33

KADA je Realov golgeter Karim Benzema ostvario het-trik protiv Čelsija u prvom okršaju polufinala Lige šampiona u Londonu (3:1), spominjala se čak i "Zlatna lopta" za njega, a malo ko je uopšte i pomišljao potom na londonske "plavce". Ali, oni su od revanša u Španiji napravili spektakl. U njemu je Čelsi vodio sa 0:3 usred Madrida, no rezervista Rodrigo je izborio dodatnih 30 minuta igre, a u njima - ko bi drugi nego Benzema dao gol za konačnih 2:3, koji su Madriđane vinuli u polufinale, a branioca trona eliminisali. Produžetaka nije bilo u Minhenu gde je Bajern, posle poraza od Viljareala u Španiji, na svom terenu doživeo šok - u završnici drugog poluvremena primio je gol za 1:1, koji je označio eliminaciju nemačkog giganta iz elitnog takmičenja.

НЕВИЂЕНА ЛИГА ШАМПИОНА! Реал избацио првака Европе у нестварном реваншу, испао и Бајерн! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Čelsi - Real, nestvaran revanš!

Čelsi je prvi veliki šok Realu priredio u 15. minutu, kada je Mejson Maunt prilično srećno dobio loptu, i to baš kada se stuštio ka golu rivala, a onda zatresao mrežu Madriđana.

Ekipa Karla Anćelotija, koji je Luku Jovića ovoga puta, posle tri propuštena meča zbog povrede skočnog zgloba, držao na klupi, nije baš ličila na sebe. Niti je bilo onih lukavih napada kao na "Stamford Bridžu", niti je Benzema uspevao da se nađe u onoliko šansi kao na londonskom travnjaku, a niti su oni koji su zaduženi da ga proigravaju - igrali dobro u odbrani.

Protiv takvog Reala, Čelsi je em kontrolisao igru, em stvarao šanse, a na kraju krajeva i davao golove.

Mejson Maunt (desno) i saigrači iz Čelsija slave vodeći gol u revanšu sa Realom / FOTO: Tanjug/AP

Drugi na ovom revanšu postigao je u 51. minutu Ridiger, glavom posle kornera, koji je, istina za volju, pomalo sumnjivo dosuđen, jer je ostala nepoznanica da li je do udarca iz ugla uopšte trebalo da dođe.

No, na semaforu se svakako pojavilo 0:2, a kratkotrajno su u 62. minutu "plavci" slavili i 0:3, nedugo potom poništenih jer je sudija Šimon Marčinjak, posle VAR-provere, poništio pogodak Markosa Alonsa jer ga je lopta, pre šuta, nehotice zakačila po šaci.

Ipak, radovali su se svi kojima je Čelsi u srcu u 75. minutu, kada je Timo Verner dobio loptu na levom krilu, lažnjakom poslao Kazemeira da uludo kliza po travi, novom fintom se oslobodio još jednog čuvara, pa doneo tri razlike engleskom klubu, što ih je u tom trenutku vodilo u polufinale.

Rodrigo slavi gol za Real u revanšu sa Čelsijem / FOTO: Tanjug/AP

Činilo se da će to sigurno i biti slučaj, čak i kada je Kai Haverc imao sjajnu šansu za 0:4, a Tibo Kurtoa mu odbranio, a izgleda da je upravo ta fantastična intervencija i "pokrenula" Madriđane.

Jer, u 80. minutu, samo što je Rodrigo ušao u igru sa klupe Reala, baš njega je savršenim dodavanjem spoljnim delom kopačke proigrao Luka Modrić, a usledio je volej za koji golman Mendi nije imao rešenja - 1:3.

Čelsi je ostao zatečen, maltene desetak minuta, u završnici drugog poluvremena imao šansu preko Pulišića, ali je ona ostala neiskorišćena. I, na red su došli produžeci.

A samo što su oni počeli, u 96. minutu, Karim Benzema je na asistenciju Vinisijuša s levog krila glavom dao gol za 2:3 i podigao Real sa kolena - na put ka polufinalu Lige šampiona.

Karim Benzema postiže gol na revanš meču Real Madrid - Čelsi / FOTO: Tanjug/AP

U nastavku ove fantastične utakmice Čelsi je imao i inicijativu, i šanse, ali je pomenuti rezultat ostao na snazi, pa su Madriđani prošli dalje, a aktuelni branilac trona time predao krunu.


Šok u Minhenu, Bajern ispao iz Lige šampiona!

Bajern je u prvom meču doživeo šokantan poraz u Španiji, pa je u revanšu od prvog minuta gledao da svojim navijačima raste nada da se može do polufinala. Delovalo je da će tako i biti, ali...

Iako su igrači nemačkog kluba od samog početka opsedali gol Viljareala, ta mreža je mirovala, i pored toga što je u prvom poluvremenu ka njoj Bajern uputio devet šuteva, dok su gosti samo dvaput probali da ugroze Nojera, i to neprecizno.

Stvari su počele da se menjaju u drugom delu utakmice, a pre svega u 52. minutu. Tada je "žuta podmornica" pogrešila na sredini terena, Tomas Miler uočio na rubu kaznenog prostora Roberta Levandovskog, a golman Rulji ostao nemoćan pred ne tako snažnim, a "snajperski" preciznim, niskim udarcem kojim je Bajern poveo sa 1:0.

Samjuel Čukveze slavi gol Viljareala za eliminaciju Bajerna iz Lige šampiona / FOTO: Tanjug/AP


Veliki pritisak Bavaraca, čiji je posed lopte u prvom poluvremenu bio 60%, a u drugom 68%, nije im, međutim, do 90. minuta doneo toliko željeni drugi pogodak, a onda se na sve to dogodio i šok.

Nedugo nakon što je Bajern izveo svoj 24 šut, desio se kontranapad Viljareala, a tropotezni mat, prilično srećnim udarcem (a tek četvrtim njegove ekipe na ovom meču i prvim u okvir gola) Čukvezea, poravnao je rezultat na 1:1.

Time je Viljareal trenera Unaja Emerija napravio odlučujući iskorak ka senzacionalnoj eliminaciji nemačkog giganta, prošao je nedugo zatim u polufinale, u kome će se sastati sa boljim iz duela Liverpul - Benfika

Liga šampiona, rezultati i raspored


UTORAK
Real Madrid - Čelsi 2:3 (prvi meč 3:1) 
Bajern M. - Viljareal 1:1 (prvi meč 0:1)
SREDA, od 21 sat:
Atletiko Madrid - Mančester siti (prvi meč 0:1)
Liverpul - Benfika (prvi meč 3:1)


Polufinale:

Real - Atletiko / Mančester siti

Viljareal - Liverpul / Benfika

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina